• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Kamusal Alan Saçmalığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahman ve rahim olan Allahın adı ile

Gönderdiği son dinin ilk emrini "oku" kılan Allah`a hamd olsun salât ve selam Allahın son peygamberi kutlu öğretmen Hz Muhammed Mustafa (sav)`ya olsun. O ki on yıl gibi kısa bir zaman diliminde daha önce içki içen kumar oynayan zina edip ahlaksızlığı ahlak edinen zulüm yapan haksız yere adam öldüren bir topluluğu kıyamete kadar insanlığa örnek olacak bir toplum haline getirdi.

Toplumları ayakta tutan diğer toplumların kölesi olmaktan, maddi ve manevi çöküşten kurtarıp toplumlara medeniyet elbisesini giydiren Allahın emirleri ve onun yüce peygamberlerinin sünnetidir. Tarih boyunca insanlık vahiyden uzaklaştıkça insanlıktan çıkmış vahşileşmiştir. Yine tarihte insan oğlunun terakki ettiği çağını yakaladığı dönemler vahiy ile irtibatlandığı dönmeler yani peygamberlerin geldiği dönemler olmuştur. Nemrud`un Firavun`un ve Romalıların vahşet ateşini vahiy suyu södürmüş hak ve adaleti tecelli etmiştir.

Merhum şair Mehmet akif Ersoy bir mısrasında "tarih tekerrürden ibarettir" diyor.
Ders alınsa idi eğer ederimiydi tekerrür" diyerek gerçeği ne güzel dile getirmiştir.
Tarihten ders almıyoruz. Ve hep aynı hataya yanılgıya düşüyoruz. İnsan yetiştirdiğimizi zan ediyoruz ama yetişme çağına gelince emeğimizin boşa gittiğini fark ediyoruz Fark ediyoruz ama aynı yönteme devam ediyoruz.

Şu milli dediğimiz aslında hiç te milli olmayan eğitim meselesinden bahs ediyorum. İnsanı yaratan Allah (cc) onun neye ihtiyacı olduğunu nasıl bir eğitim ile dünya ve ahirette faydalı olacağını elbette bilir.

"Yaratan bilmez mi o latiftir habirdir" (mülk 14)  "Haberiniz olsun; kalbler yalnızca Allah`ın zikriyle mutmain olur" (Rad 28)
Allah cc insanın her iki cihanda huzur bulacağı eğitim metodlarını yüce Kitabında ve Resulü`nün sünnetinde biz insanlar için açıklamıştır. Ama insanlar Allah tarafından yoktan var edildikleri halde Allaha bilmezlik isnat edip kendi beyninden kendi gibi nakıs metodlarla kendini eğiteceğini iddia ediyor. Ve yaklaşık doksan yıldır bu açmazın ve yanlışın içindedir.

Batıdan ithal ettikleri ne olduğunu anlamadan yürürlüğe koydukları metodla insandan başka her şey yetiştirirler insan diye. Ben kırk yedi yaşındayım birçok hükümet gördüm gelen her hükümet milli eğitimle oynadı müfredatını yönetmenliğini değiştirdi. Halkımız tam bir eğitim metoduna alışacakken yeni bir hükümet yeni bir metod. Sanki birileri Türkiye halkının eğitilmesini, aydınlanmasını istemeyen aynı el hükümetlerle eğitimi katlediyordu. Eğitimin gayesi vatanına milletine faydalı inançlı ahlaklı çağa uyum sağlayan terakkiperver bir nesil yetiştirmektir. Şimdi bakalım bizde böylemidir.

Yıllarca henüz teori olarak kalmış aklı başında bilim adamlarının kabul etmediği Darvin teorisini okullarda gerçekmiş gibi okuttular ve hayvani duygulara sahip bir nesil yetiştirmek istediler. Dini sosyal hayattan ve eğitimden çıkardılar yerine insan fıtratına uymayan fikirleri din olarak körpe beyinlere enjekte ettiler. Karma eğitimle kadın ve erkek arasında ki ahlak ve haya perdesini yırttılar. Tv dizileri ve basınla amaçsız gayesiz ahlaktan yoksun bir nesil yetiştirdiler.

Son zamanlarda kamusal alan diye bir acaib şey çıkardılar okullarımıza resmi dairelerimize Allah giremez diye peygamberi giremez diye. Ama onun dışında her şey girer. Mesela içik girer, fuhuş girer uyuşturucu girer esrar girer. Uyuşturucu yaşı ülkemizde ilk öğretim seviyesine indi ama buna çözüm arayan aramak için gayret eden bir milli eğitim yok maalesef. Hher gün gazetelerde tv lerde okul önlerinde uyuşturucu hab ve esrar satıldığını işitiyoruz okuyoruz Buna direnen bir öğretmen ya da müdür ya da milli eğitim müdürü duymadık ya da uyuşturucu satanlara baskınlar düzenleyip çocuklarımızı kurtaran bir emniyete rastlamadık.

Duymadık ama aynı polis, aynı öğretmen, aynı müdür dünyanın en mahir dedektifleri gibi başörtüsü avına çıktıklarını yakaladıklarını okula almadıklarını her gün okuyoruz. Allah ve peygamber sevgisi ile yanan bu çocuklarımıza, nazeninlerimize vahşiler gibi saldırdıklarını görüyoruz  Ceza alma ehliyetine sahip olmayan çocuklarımızı nasıl sürgün ettiklerini görüyoruz.

Benim aklımın almadığı ki aklı alan varsa lütfen anlatsın bir devletin polisi askeri, miti muhbiri tankı tüfeği olduğu halde nasıl olurda hâkimiyeti alanında ki okullarda uyuşturu tacirleri serbestçe uyuşturucu satarlar anlamış değilim. Ya da olanlar bu kurumların nezaretinde yapılıyor.

Evet Allah`ı ve peygamberi kamusal alandan ve eğitimden çıkardılar peki başarılı oldular mı? Annesini, babasını, sevgilisini kesen, parçlara ayıran bu okullarda yetişti. Bunu liselisi de üniversitelisi de yaptı. Gün yok ki bu haberleri izlemiş ya da okumuş olmayalım. Sokaklarda bali çeken çocuklar, hırsızlık yapan çocuklar mafya olanlar, katiller hepsi bu okullarda yetişti. Hiç biri Ermenistan`da Amerika`da Avrupa`da okumadı. Hepsi MİLLİ eğitime bağlı okularda yetişti. Allah`tan Resül`den, Kur`an`dan uzak ve düşman yetişen bir nesil yetidirdiler. Şimdi de veryansın ediyorlar. Bu nedir diye. Ama hala ders almış değiller. Okullarda başörtüsü avına çıkmışlar. Hadi çıkın bakalım ne yapacaksınız Kur`anı tabir ile  "İçinizde akıllı bir adam yok mu?" İnsan düşünür arkadaş yıllardır bu eğitimle adam yetişirdik yetiştirdiğimiz bu gençler annelerini babalarını arkadaşlarını askerini polisini öldürüyor ülkeye ciddi anlamda teknolojik bir yenilik getirmemişler o zaman bu eğtim sistemini değiştirmemiz gerek olmuyor mu? Diyen  akıllı biri yokmu? Ancak ahmaklar denenmiş ve netice alınmamış yöntemleri uygular ya da milli olmayanlar siz hangisisiniz acaba!

Devlet ve millet olarak kurtuluşumuzun huzur bulamamızın tek bir yolu var Allahı ve resulunu kamusal alanlarınıza sokacaksınız yada daha beteri olacak vesselam...

Ömer KEYDANİ / doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir