• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
AFAD'tan Alkumru barajı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kamuoyunda AFAD ile ilgili yer alan iddialara ilişkin açıklamada bulunarak, “Siirt Alkumru Barajı'nda 24 Ağustos 2014 günü yapılan olağan su boşaltma işlemi esnasında meydana gelen talihsiz kazayla ilgili kamuoyunda yer alan AFAD ekiplerinin deneyim ve ekipman eksiklikleri bulunduğu yönündeki iddialar gerçek dışıdır.” denildi.

Alkumru Barajı'nda yaşanan kazaya dair ihbarın alınmasının ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, “ Alkumru Barajı'nda yaşanan kazaya dair ihbarın Siirt AFAD ekiplerine ulaşmasından itibaren Siirt AFAD İl Müdürlüğü ile Başbakanlık AFAD koordinasyonunda bölgeye sevk edilen Diyarbakır İl AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Batman İl AFAD Müdürlüğü, Diyarbakır ve Siirt UMKE ekipleri, Van İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma birimine bağlı toplam 45 personel ile 9 arama kurtarma aracı, 10 ambulans ve 4 arama kurtarma botu, bölgedeki çalışmalara tam donanımlı olarak katılmıştır. Siirt İl Jandarma Komutanlığı’nın 75 personeli de arama kurtarma çalışmalarına destek vermiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, AFAD ekiplerince 6 vatandaşın canlı olarak kurtarıldığı belirtilerek, “AFAD koordinasyonundaki arama kurtarma ekipleri, olay anında suya kapılan altı vatandaşımızı canlı olarak kurtarmıştır. Aynı gün bölgede aralıksız devam eden arama faaliyetlerinde suya kapılan 5 vatandaşımızın, ertesi sabah ise 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. AFAD personelleri İlk Yardım, Arama Kurtarma, Afet Bilinci, KBRN, İlk 72 saat gibi eğitimler almakta, yapılan tatbikatlarla kapasitelerini sürekli geliştirmektedirler.”  denildi.

Her AFAD arama kurtarma personelinde özel ekipman bulunduğu belirtilen açıklamanın son bölümünde, “ Her AFAD arama kurtarma personelinin ‘Kentsel Arama-Kurtarma, ‘Çığda ve Dağda Arama-Kurtarma’ ile ‘Suda Arama-Kurtarmaya göre farklı 3 şahsi arama kurtarma teçhizat kiti bulunmaktadır. ‘Suda Arama-Kurtarma’ teçhizatları arasında, özel kıyafetler, palet, su altı çakar, işaret şamandırası, su altı feneri gibi 30’un üzerinde ekipman bulunmaktadır. Arama Kurtarma araçlarında da yine jeneratör, projektör, yakıt bidonları, demir kesme makası, uzatma kabloları gibi pek çok hayati malzeme bulunmaktadır. Elim kazada da AFAD personeli tüm teknik donanımıyla görevini başarıyla sürdürmüştür. ’AFAD ailesi olarak, kazada hayatını kaybeden altı vatandaşımıza Allah'tan rahmet; aile ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir