• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Kırtasiyecileri tatlı bir telaş sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Kırtasiyeciler 15 Eylül’de başlayacak olan 2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılı için okulların açılmasına günler kala,  öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yoğun hazırlıklara başladı.

 Kırtasiyelerde en çok dikkat çeken malzeme ise yeni eğitim öğretim yılına başlayacak olan minik öğrencilerin çantaları oldu.

Eğitim ve öğretimin başlayacağı 15 Eylül’de okullar açılmadan kırtasiye malzemelerini temin etmek isteyen ailelerde de tatlı bir telaş başlarken, hafta sonunda yoğunluğun artacağı bekleniyor.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala satışların iyi olduğunu ifade eden kırtasiyeci Mehmet Özaslan, “Anaokulları ve birinci sınıflar daha erken başlayacağı için şimdiden bir yoğunluk başladı. Önümüzdeki hafta satışlarımız daha da yoğunlaşacak gibi gözüküyor. Kırtasiye fiyatlarında önceki senelere göre her hangi  bir değişiklik yaşanmadı.  Yeni okula başlayacak bir öğrencinin kırtasiye masrafı 100 ile 120 TL arasında değişiyor. Veliler çocuklarının tüm eksiklerini tamamlamaya çalışıyor.”dedi.

Öğrencilerin tüm kırtasiye malzemelerini hazırladıklarını belirten kırtasiyeci Ahmet Kaya, “Yaklaşık iki haftadır hazırlıklarımıza başladık. Okulların açılmasına iki hafta kala tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Hafta sonu daha yoğun geçeceğini bekliyoruz.  Birinci sınıf öğrencileri 8 Eylül Pazartesi günü okula başlayacaklar. Bundan dolayı hafta sonu bir yoğunluk bekliyoruz. Şu an itibariyle hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak olan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Veli ve öğrencilere kırtasiye malzemelerinin en kalitelisini en uygun fiyata sunmaya çalıştıklarını belirten Kaya, “Velilerin ve öğrencilerin taleplerini karşılayabilmek için çaba sarf ediyoruz. Velilere ve öğrencilere kırtasiye malzemelerinin en kalitelisini en uygun fiyata sunmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı ürün yelpazesini geniş tutuyoruz. Kırtasiye malzemelerinde belirgin her hangi bir artış söz konusu değil, hemen hemen fiyatlarımız geçen yılla aynı fiyat durumundadır. Yoğun bir alışveriş temposu başlayacak. Her yıl ürün çeşidi ve kalitesi konusunda kendimizi yeniliyoruz. Amacımız öğrenci ve velilerimize en iyi ürünleri temin noktasında yardımcı olmaktır.”  şeklinde konuştu.

Okul harcamalarında en büyük payın ilkokula yeni başlayan öğrencilere ait olduğunu belirten Kırtasiyeci Mehmet Fatih ise, “Bu yıl okula başlayacak öğrencilerin okul harcamalarında daha çok pay düşmektedir. Her öğrencinin masrafı çok oluyor, ama en çok alışveriş , ilkokula yeni başlayan öğrenciler için yapılıyor. Bundan dolayı daha çok çanta satışlarımız yer almaktadır. Yanı sıra defter, kalem, silgi ve benzeri kırtasiye malzemeleri satılmaktadır. Öğrencilerimize lazım olan tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İnşallah öğrencilerimiz ve velilerimiz için bu yıl, hayırlı ve başarılı bir yıl olur.” temennisinde bulundu.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir