• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
Mardin'de 10 bine yakın iş yeri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin İl Tütün Kontrol Kurulu üyeleri, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna başkanlığında Valilik Dara Toplantı Salonu’nda toplandı.

‘Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarıyla Mücadele Uygulanması için Eylem Planı’nın belirlendiği toplantıda önemli kararlar alındı. Özellikle okul önlemlerinde sigara denetimlerinin sıklaştırılacağının altı çizildi ve yasaklara uymayanlara cezai işlemin yapılacağı kaydedildi. 

Okul önlerinde sigara satılmasıyla ilgili önlem alınması gerektiğini söyleyen Mardin Vali Yardımcısı Ali Ekrem Tuna, Polis memurlarının bu konuda denetim yapması gerekirken kötü örnek olduğunu düşündüğünü, üniformalı polis memurlarının sigara içmesi kadar göze çirkin gelen çok az şey olduğunu söyledi.

Şehir içinde kaçak sigaranın çok fazla satıldığını, bu konuda da denetimlerin artırılmasını isteyen Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Nureddin Özdener, “Kent içinde bandrolü olmayan çok fazla kaçak sigara satışı var. Bunun önüne de geçilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın tespitlerine göre; normal sigara fiyatı 8-9 liraysa kaçak sigara fiyatı 2-3 liradan satılıyor. Sigara vergilerinde yüzde 70’in üzerinde olan İrlanda ve Avusturya'dan sonra üçüncü ülkeyiz.” dedi.

2014 yılı içerisinde yapılan denetimlerin verilerine paylaşan Özdener, “Mardin genelinde 9 bin 641 denetim gerçekleştirmiş. Tabi bu sayı bizim için az. En son bir bakkala sigara reklamı yapıyor diye ceza kestik, ancak bakkal sahibi de bizi mahkemeye verdi. Şuan mahkeme devam ediyor.” diye konuştu.  (M. Salih Keskin -  İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir