• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Mahalleliden belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar’a bağlı Cumhuriyet Mahallesi F Küme Evlerinde, seçimler öncesi yol ve kanalizasyon çalışmasına başlayan Ceylanpınar Belediyesi, yolun bir kısmını yaptıktan sonra çalışmayı durdurdu. Kanalizasyon kokusu ve toz nedeniyle mahallede oturulmayacak durumda olduğunu söyleyen vatandaşlar yetkililerden bu soruna bir an evvel çözüm bulunmasını istiyor.

"Çocuklarımız pislikle oynuyor hasta oluyorlar”

Mahallenin altyapı sorununun bir önceki belediyeden, şu an ki mevcut belediyeye devredildiğini belirten mahalle sakinlerinden Fethi Ökten "Çocuklarımız pislikle oynuyor hasta oluyorlar,  buna bir çözüm bulunsun istiyoruz. Ceylanpınar Belediyesi'ne gerekli olan evraklarımızı teslim ettik ancak ne gelen var ne giden var. Yol çalışması yarı bırakılmış, evlerimiz toz ve topraktan perişan halde. Yola dökülen mıcırdan dolayı bazen kazalar yaşanıyor, illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?"  dedi.

Ayrıca Ökten, belediye görevlilerinin kendilerine yardımcı olmadığını öne sürdü.

“Verdiğimiz dilekçeden sonuç alamadık”

7 yıldır sorunun çözülmediğini, yolda toz çıkmaması için set yaptıklarını, fakat yoldan geçen sürücüler ile kavga ettiklerini belirten Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Hamza Dağ ‘’2013 yılında imara girmiş bir yolumuz var. ŞUSKİ ile görüştük, Ceylanpınar Belediyesi’ne dilekçeler verdik ama bir sonuç alamadık. Biz belediyeden iş istemedik, sadece imara açılan yolun yapılmasını istedik. Alt yapımız olmayan mahallemizde foseptik çukurları kullanıyoruz. Bu nedenden dolayı hastalıklarla boğuşmak zorunda kalıyoruz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Ceylanpınar Belediyesi’nden açıklama geldi

Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin iddiaları üzerine bir açıklama yapan Ceylanpınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kadri Büyükdağdağ, Ceylanpınar Belediyesi’ne gelen her sorun ile bire bir ilgilendiklerini belirterek belediye ve şahsına yapılan iddiaları yalandı.

Büyükdağdaş yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Mahallesi F Küme Evleri projesi, bir önceki belediye yönetimi tarafından 2012 yılında İller Bankası’na iletildi. 2013’ün ortalarında proje, İller Bankası tarafından onaylandı. Ceylanpınar Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla 2015 yılında çalışmalar başlayacaktır” ifadelerine yer verdi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir