• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Kırtasiyelerde okul telaşı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Öğrenciler, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılına 15 Eylül günü başlayacaklar. Yeni eğitim-öğretim sezonunun başlamasına kısa bir süre kala kırtasiyeciler de bir telaş içine girdi.

Kırtasiyeciler, yeni eğitim-öğretim yılında velilerin çocuklarının sağlığı için kaliteli ve Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünden geçen ürünleri almalarını tavsiye ettiler.  

 

Yeni 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının bütün öğrenci, veliler ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen kırtasiyeci Abdulhakim Erkemen, “Kırtasiye olarak hazırlıklarımız tamamdır. Bizim velilerimize tavsiyemiz çocuklarımızın sağlığı söz konusu, piyasada sağlıksız ürünler satılıyor. Özellikle ana okul çocuklarına oyun hamuru, boya kalemidir, stix yapıştırıcılardır. Velilerimizin bunlara dikkat etmesi, sağlıklı olduğunu anlaması lazım. Sağlık bakanlığı da alınacak markaların isimlerini açıklamıştır. Veli en azından kontrolden geçen ürünlere dikkat etmesini istiyoruz. Piyasada Çin’den getirilen ürünler birkaç kuruş ucuz olabilir ama çocuklarımızın sağlığı söz konusu olunca sağlıksız olduğundan dolayı uzak durmamız lazım.” dedi.

   

Yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgi veren Batmanlı kırtasiyecilerden Sinan İren ise, 2014-2015 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı sezonu hazırlıklarını bitirdiklerini söyleyerek, “Şuanda sezona hazır bir durumdayız. Tüm kırtasiye, çanta ve kitap çeşitleriyle hazır durumdayız. Velilerimize tavsiyemiz kaliteli ürünleri almalı ve taklit ürünlerden kaçınmalıdır. Çünkü çocuklara zarar verir. Kanserojen madde üretiyor. Bu okul sezonunda bütün öğrencilere başarılar diliyorum.” İfadelerini kaydetti.  (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir