• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2434.685
  • ...
"Bilinçsiz avlanma sebebiyle iki yıldır av sezonunu açamıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Son zamanlarda zamansız ve bilinçsizce yapılan avlamalar nedeniyle doğada hayvan katliamı yaşandığını belirten avcı esnafı, gelişi güzel ve mevsimsiz yapılan avların doğada hayvan telefine yol açtığını belirttiler.

25 yıl av malzemesini sattığını söyleyen M. Emin Beygen, “Bingöl ilinin çok güzel bir doğaya sahip olduğunu ama olumsuz kış şartları ve bilinçsizce yapılan avlanmanın bazı av hayvanlarının sonunu getirdiğini ifade etti.

“Bilinçsiz avlanma ve zamansız avcılık doğayı tahrip ediyor”

Özelikle Bingöl genelinde bulunan çok çeşit kekliğin yapılan bilinçsiz avlanma ve kış şartlarından dolayı bitme noktasına geldiğini belirten Beygen, “Avcı arkadaşlarımızdan ricamız keklik avına çıktıklarında az keklik avlasınlar. Zamansız av yapmasınlar. Geçenlerde yapılan av denetimlerinde, vakti olmamasına rağmen çok sayıda tavşan vurulduğu belirtildi. Şuan tavşan avı yasaktır.  Yavrulama dönemi olduğu için hem zayıf ve insani olarak ta avlanmaması gerekiyor. Mesela; yetişmeyen meyve yenilmediği gibi zamanında av yapılmayan havyanın eti de yenilmez.” dedi.

“Bilinçsiz avlanma sebebiyle iki yıldır av sezonunu açamıyoruz”

Bilinçsiz avlanma sebebiyle iki yıldır av sezonunu açamadıklarını belirten esnaf Beygen, “Şuan işlerimiz çok düşük. Av işi şuan zevke dönmüş durumda.  Her isteyen istediği vakit ava çıkıyor. Bu uygulama ve düşünce yanlıştır. Bu konuda rica ediyoruz. Herkes kendine yetebileceği kadar av yapsın. Bu memleket hepimizin ve herkesin dikkat etmesi gerekir. Daha önceleri bu iş yerinde 3 kişi çalışıyorduk, yetiştiremiyorduk. Şuan iş yok oturuyoruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir