• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Eğitimler hayat kurtarmaya yöneliktir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Olası bir deprem ve yangına karşı hazırlıklı olmak ve bu konuda personele tecrübe kazandırmak amacıyla D.Ü. Hastaneleri Eğitim Birimi ile Sivil savunma Amirliğinin ortaklaşa düzenledikleri eğitim semineri büyük ilgi gördü.

Başhekimlik Toplantı salonunda verilen ve personelin büyük ilgi gösterdiği eğitim seminerinde Sivil Savunma Amiri Salih Çelebi, yangın söndürme ve hortumların kullanımı ile olası bir depremde yapılması gerekenler hakkında teori ve pratik bilgiler verildi.

“Eğitimlere devam edeceğiz”

Bir saat süren eğitim toplantısı sonrasında konuştuğumuz eğitim birimi sorumlusu Murat Biçimli, Dicle Üniversitesi Hastaneleri personellerine yönelik eğitim çalışmalarının devam edeceklerini belirterek; “ Olası bir doğal afet karşısında hazırlıklı olmak için verdiğimiz eğitim seminerleri faydalı oldu. Bu önemli konuyu canlı tutmak için eğitime yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Eğitimler hayat kurtarmaya yöneliktir.

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, olası deprem ve yangınlara karşı hazırlıklı olmanın gereğini anlatarak; ‘’Dicle Üniversitesi Hastanelerinde verdiğimiz ve vereceğimiz bu tür eğitimlerdeki amacımız kendi çalışanlarımızı bilgilendirmek, bu konuda tecrübe sahibi yapmak ve olası bir doğal afette hazırlıklı olmaktır. Bu tür eğitimlerin sayısını artıracağız. Bu çok önemli konuya şimdiye kadar yeterince önem verilmemiştir. Biz bunu canlı tutarak, eğitim ve tatbikatlar yaparak kendi personelimizin ve hastalarımızın hayatını kurtarmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’ dedi.

Alan konuşmasına devamla, “Bu önemli konuya şimdiye kadar yeterince önem verilmemiştir. Biz bunu canlı tutarak, eğitim ve tatbikatlar yaparak kendi personelimizin ve hastalarımızın hayatını kurtarmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’ ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir