• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Diyarbakır'da gezici kadın pazarı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DİYARBAKIR  - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 200’e yakın Pazar esnafı kadın bir araya gelerek kadın satıcılardan oluşan gezici bir pazar alanı kurdu.

Bağlar’ın yeni yerleşim alanı olan Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Kent bulvarında kurulan Gezici Kadın Pazarı mahalle sakinlerinin de hoşuna gitti. Bölgede bir ilki gerçekleştirerek sadece kadınların çalışabileceği bir Pazar olan Gezici kadın pazarına kadınların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Kadınlar tarafından kurulan pazarın Bağcılar Mahallesi sakinlerini heyecanlandırdığını ifade eden Mahalleli Filiz Çiçekçi, bu girişimi desteklediklerini belirterek, kadınlarda adeta bir bayram sevinci uyandırdığını söyledi.

Çiçekçi,  “Mahalle olarak en büyük eksiğimiz pazarımızın olmayışıydı. Bu pazarın kurulmasında bütün emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Her hafta Çarşamba günleri Bağcılar Mahallesi Zümrütkent civarı’nda, Perşembe günleri Yeni Hal 3. Cadde, Cuma günleri Hamravat villaları arkasında kurulacak olan Gezici Kadın Pazarı, Pazartesi ve Salı günlerinde ise Kadın Jiyan Semt Pazarı’nda kurulmaya devam edecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir