• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Gazze`nin Elektrik Sorunu Nasıl Çözülecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Türkiye`nin Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç, Gazze Şeridi`ndeki elektrik sorununun çözümüne kadar Gazze sahillerine elektrik üreten büyük bir gemi gönderilmesi için görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Kudüs`te bir grup gazeteciyle bir araya gelen Sarnıç, Gazze`deki elektrik şirketinin savaşta büyük hasar gördüğünü ve bu konuda yardımda bulunmak istediklerini, Türkiye Enerji Bakanı Taner Yıldız`ın elektrik üreten bir gemi göndermeyi teklif ettiğini ve geminin Gazze sahillerine demirleyerek elektrik sorunu çözülene kadar elektrik üreteceğini söyledi.

Filistin Enerji Bakanı`nın geçen hafta Türkiye`yi ziyaret ettiğini ve İstanbul ve Ankara`da yetkililerle görüştüğünü ifade eden Sarnıç, Gazze`ye 80-100 megawatt civarında elektrik verilmesi konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Sarnıç, savaş sırasında evleri yıkılanlar için yaklaşık 5 milyon dolar tutarında bin prefabrik evin Gazze Şeridi`ne sokulması için çalışmaların devam ettiğini, savaş boyunca Türkiye`nin TİKA, Kızılay ve AFAD aracılığıyla Filistinlilere birçok yardımda bulunduğunu açıkladı.

Türk halkı ve hükümeti olarak daima Filistin halkının yanında yer aldıklarını dile getiren Sarnıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın emriyle birçok yaralının tedavi edilmek üzere Türkiye`ye nakledildiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir