• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Üreticilere incir kurutma kasası dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Beydağ’da organik tarımı yaygınlaştırmak amacıyla kolları sıvadı. ‘Demonstrasyon Amaçlı Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi’ni başlatan İl Müdürlüğü, öz kaynaklarını kullanarak Beydağlı 104 üreticiye 650 adet kerevet (incir kurutma kasası) dağıttı.


İzmir’de organik tarımın yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli projeler yürüten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün son projesi Beydağ’da başlattığı ‘Demonstrasyon Amaçlı Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi’ oldu. 104 üretici ile 2 bin 557 dekar alanda yürütülecek olan proje kapsamında Beydağlı üreticilere, 650 adet kerevet (incir kurutma kasası) törenle dağıtıldı.


Törende konuşan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, il genelinde organik tarımın yaygınlaştırılması için 400’den fazla üretici ile 3 ayrı projenin yürütüldüğünü söyledi.  İl Müdürlüğü tarafından organik tarımın yaygınlaştırılması amacıyla eğitim, yayım ve denetim çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Güldal, konuşmasında Bakanlık tarafından organik tarıma verilen destekleme ödemesinin yüzde 100 arttırıldığını hatırlattı. Dekar başına 70 lira destekleme ödemesi yapıldığının altını çizen Güldal, 2014 yılı itibariyle 1218 üreticiye yaklaşık 4 milyon 355 bin lira destekleme ödemesi yapılacağını belirtti.


Organik ürün çeşitliliği bakımından en fazla çeşidin İzmir’de yetiştirildiğini kaydeden Güldal, il genelinde organik hayvancılığında giderek yaygınlaştığını vurguladı. Dağıtılan kerevetler aracılığıyla üreticilerin daha hijyenik şartlarda bulaşmayı önleyecek şekilde kurutma yapabileceğini vurgulayan Güldal, böylelikle Beydağ’da üretilen incirlerin daha değerli olacağını söyledi. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir