• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Kazalarda kusur yolda değil sürücülerde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dobruca – İnkaya bağlantı yolunda meydana gelen kazalarla ilgili trafik raporlarında ‘yüzde 100’ sürücü hatası tespit edildiğini söyledi.

Bursa’nın dağ eteklerine kurulan mahallelerinde daha meyilli yollar olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bu dik cadde ve sokaklarda belediye otobüslerimiz yolcu dolu iken sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlıyor. Önemli olan sürücünün aracı ile bütünleşmesi ve kurallara uyması” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Temmuz ayında ulaşıma açılan Dobruca Caddesi – İnkaya bağlantı yolunda meydana gelen kazalarla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Adı üstünde dağ yolu ve bağlantı yoludur. Bunu yapanlar uzman kuruluşlar ve projeleri de normal standartlara göre yapılmıştır. Bu yolun yapılmasında her hangi bir sıkıntı yok. Burada yapılan geniş ve kaliteli bir yol var. Buradaki uyarı levhaları ve gereken ikaz tabelaları var” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 100 sürücü hatası”

Hazırlanan trafik raporlarına göre yüzde 100 sürücü hatası olduğunu ifade eden Başkan Altepe daha sonra, “Her gün BURULAŞ’ın şoförleri çok daha dik ve meğilli yollar olan Piremir'de, Tahtakale'de, Pınarbaşın'da, Maksem'de ve diğer bölgelerde belediye otobüsleri ile devamlı bu yolları inip çıkıyor. Her hangi bir kaza meydana gelmiyor. Çünkü bizim seçtiğimi araç şoförleri rastgele seçilmiyor. Her biri ayrı ayrı testlerden geçiriliyor. Düz yolda araç kullanmakla dağ yolunda araç kullanmak aynı değil. Uludağ’dan 34 kilometre yol gelen araç şoförleri son bir kilometreye gelince rahatlıyorlar ve yeni yapılan geniş yolda kendilerini salıyorlar. Geçtiğimiz gün kaza yapan araç, önündeki aracı geçmek isterken devrilmiş. Frenleri tamamen ısınmış olan aracı fren yükü ile durdurmaya kalkınca böyle kazalar meydana gelir" diye konuştu.

"Çıktığın vites ile in”

Şoför hatalarına vurgu yapan Başkan Altepe, "Türkiye’nin her yerinde şehir levhalarını görürsünüz. Bütün dik yokuşlarda otobüs şoförleri için 'yokuşu çıktığın vites ile in' ve 'inerken vites değiştirme' diye uyarı levhaları bulunmaktadır. Hangi vites ile çıktıysanız o vites ile inmeniz gerekiyor. Vites değiştirmemeniz gerekiyor. Her gün oradan tomruk kamyonları da geçiyor. Diğer araçlarda geçiyor. Rahatlıkla geçişlerini sağlıyorlar”  ifadelerini kaydetti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir