• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Mardin'e sığınan Ezidilerin sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Federal Kürdistan Bölgesi’nde IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Ezidiler, Mardin Otogarı’na yerleştiriliyor. İlk kez kapılarını gazetecilere açan Ezidiler, tüm ihtiyaçlarının giderildiğini ifade ettiler. 

Şengal’dan geldiklerini ifade eden Rüstem Yusuf Hüseyin, 5 bin Peşmerge’nin Şengal savunduğunu, ancak daha sonra Peşmerge güçlerinin geri çekildiğini söyledi. Peşmerge’den silah talebinde bulunduklarını iddia eden Rüstem, ancak bu isteklerinin yerine getirilmediğini dile getirdi. Akşam 6 saat boyunca IŞİD ile çatıştıklarını ifade eden Rüstem, kurşunlarının bitmesiyle dağlara kaçtıklarını söyledi. Daha sonra Mardin’e geldiklerini hatırlatan Rüstem, “Burada henüz faaliyete girmemiş otogara yerleştirildik. Şuan hiçbir eksiğimiz yoktur. Yemek ve suyumuz boldur. Şuan 800 kişi buradayız, ancak 2 bin kişi daha gelse yemek onlara da yetecektir.” diye konuştu. 

Halef Şikri adlı Ezidi ise kendilerinde silah olması durumunda kendilerini koruyacaklarını iddia etti. Yaşlı bir kadın ise, “Paramız, arabamız vardı, hepsi orada kaldı. 4 gün yolda kaldık. Perişan olduk.” dedi.

Mardin Otogarı’nda şuan 773 Ezidinin barındığını belirten Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ise “Mardin ve ilçelerinde de Midyat’taki AFAD kampı hariç 4 bin 30 Ezidi var. Şuan da yolda olanlar var. Yolda olanlarla birlikte bu sayı yaklaşık 6 bin civarında olacak.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir