• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çözüm Süreci sürecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Meclis Genel Kurulunda okunan 62 Hükümet programı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecinin bugüne kadar başarılı bir şekilde yürütüldüğünü iddia eden ve bu projenin bir kardeşlik projesi olduğunu söyleyen Altaç, bu sürecin bölgede yaşanan her şeye rağmen sürdürüleceğini söyledi.

“Çözüm süreci başarıya ulaşacak ve kazanan ülkemiz ve bölgemiz olacaktır”

Bölge halkının çözüm sürecini sahiplenerek bu süreçte olumlu bir hava yakalandığını söyleyen Altaç, bu projenin tüm ülkenin kazanımı olduğunu belirtti.

Altaç, “Bu ülkede 77 milyon insan birdir, eşittir. Sorunun çözümünde biz samimiyiz. Bu anlamda çözüm sürecine her kesimi katıyoruz. Her kesimin fikir ve görüşlerini alıyoruz. Sonuçta çözüm süreci başarıya ulaşacak ve kazanan ülkemiz ve bölgemiz olacaktır. Bu başarı dünyanın çeşitli yerlerinde kangren haline gelmiş birçok sorunun çözümü için rol model olacaktır.” dedi.

Devletin gerçek sahibi millettir

62 Hükümet Programında yer alan Paralel Yapı ile mücadele konusuna da değinen Altaç, devletin gerçek sahibinin millet olduğunu ve devlet içindeki illegal yapılarla mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Altaç, “Devlet içinde devlet olmaz. Biz, milletin iradesine prim tanıyan ve milletle hareket eden bir anlayışa sahibiz. Bunun dışındaki hiçbir anlayışı, yapıyı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Paralel yapının darbe girişimlerini unutmayacağız. Bu yapının Türkiye’de hiçbir şekilde bir daha yuvalanabileceği, örgütlenebileceği bir ortam ve yer bırakmayacağız. “ şeklinde ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir