• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Facebook Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Facebook kullanıcıları yeni gelen bir özellikten dolayı oldukça şikayetçi görünüyor. Facebook otomatik video oynatma özelliği kullanıcılar tarafından pek beğeni görmese, hatta sık sık şikayet de edilse aslında Facebook otomatik video oynatmayı kapatma oldukça basit bir kaç adımdan ibaret.
Facebook kullanan kullanıcılar için başlayan bu otomatik video oynatmanın asıl amacı bir süre sonra otomatik oynayan reklam videolarına geçiş yaparak Facebook için bir ek reklam geliri oluşturmak.

Facebook otomatik video oynatma özelliği kapatma

Yapmanız gerekenler oldukça basit. Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan ok işaretine tıklayıp ayarlara girmeniz gerekiyor. Otomatik video oynatma özelliğini kapatmak için ise bundan sonra sol tarafta yer alan videolara tıklıyorsunuz ve açılan ayarlar menüsünden Videoları Otomatik Oynat özelliğini kapalı hale getiriyorsunuz.

Android ve iOS Facebook otomatik video başlatma özelliğini kapatma

Android için Facebook uygulamasına girdikten sonra Ayarlar menüsüne gitmeniz ve Video Otomatik Oynatımı özelliğini devre dışı bırakmanız gerekiyor.
iOS için ise Ayarlar menüsünden sonra yine Facebook uygulamasının Ayarlar`ına girip video seçeneğini kapalı durumuna getirmeniz yeterli oluyor.
Ayrıca Facebook, haber kaynağınızda üçüncü parti uygulamalar tarafından otomatik olarak paylaşılan gönderilerin sayısını azaltmak için düğmeye bastı. Bu değişiklikle beraber üçüncü parti uygulamaların haber kaynağında gösterdiği içeriklerde azalma gözlenecek.

Sosyal devin bu hamleyi yapmasındaki amacı, tahmin edebileceğiniz gibi spam gönderileri mümkün olduğunca göz önünden uzak tutmak.

Bunun yanında firma, yaptığı araştırmalarda kullanıcıların kişisel olarak paylaşılan içeriklere olan ilginin daha çok olduğunu, otomatik gönderilerin ise kafa karıştırdığını ortaya çıkarmış.

Ancak değişiklik, üçüncü parti uygulamaların hiçbir şey paylaşamayacağı anlamını taşımıyor. Facebook`un geliştirici sayfasındaki bir açıklamaya göre otomatik gönderilerin önceliği düşürülecek ve kişisel gönderilere önem verilecek.

Otomatik paylaşımın Facebook`un büyümesine olan katkısı hiç de az değil ama artık spam içerik olarak görüldüklerinden, firmaya zarar vermeye başlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir