• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
 `Başbakan’ı Dinleme Talimatını O Verdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saygılı, Erdoğan’ı, dönemin Savcı Muammer Akkaş’ın talimatı üzerine dinlediklerini itiraf etti.

`DÖNEMİN BAŞBAKANI` SORUSUNA KÜSTAH CEVAP

Yürüttüğü soruşturmada `o dönemin Başbakanı Erdoğan`ın nüfuzunu kullanması ile bu suçlara iştirak etmesi şüphesi doğduğunu` iddia eden Saygılı, bu nedenle soruşturmayı yürüten kolluk görevlilerinin cezalandırıldığını öne sürdü. Sorguda Saygılı`dan fezlekede geçen `dönemin başbakanı, örgüt lideri` gibi ifadelerin yazıldığı ve buna açıklık getirmesi istendi. Saygılı, savcılığa gönderilen fezlekede bu tabirlerin kullanılmadığını savundu. `Dönemin Başbakanı` tabirinin hukuken doğru olduğunu iddia eden Saygılı, `Bugün bu tabirin doğruluğu teyit edilmiştir. Çünkü kendisi artık `dönemin başbakanıdır` dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘emniyette paralel yapı’ iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, yaklaşık 40 sayfalık ifade verdi.

Star Gazetesi`ndeki haberde yer alan iddialara görede, Yakup Saygılı, emniyet sorgusunda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ile milletvekillilerini neden dinlediniz?” şeklindeki soruya “Dinlemedik dinlemeye takıldılar”iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yasama dokunulmazlığı bulunanlara ait dinlemeleri neden tape haline getirdiniz?” şeklindeki soruya ise Saygılı, soruşturma Savcısı Muammer Akkaş’ı işaret ederek, “Bu irtibatlar anlık olarak soruşturma savcısına iletilmiştir. Soruşturma savcısının suça iştirak görüşmesi olduğuna karar verdikleri tape yapılmıştır. Hangi görüşmelerin tapesinin yapılıp yapılmayacağına soruşturma savcısı karar vermektedir”dedi.

"BAŞBAKAN`I DİNLEDİK" İTİRAFI

Yasama dokunulmazlığı olan kişilerinde toplumun birer bireyi olduğunu belirterek Başbakan ile bakanların dinlemelerine kılıf uydurmaya çalışan Yakup Saygılı yasama dokunulmazlığı olan kişilerle ilgili tespitlerin TBMM’ye gönderilmesi görevinin ise Başsavcılığa ait olduğunu söyledi. Saygılı’ya polis tarafından hazırlanan fezkelelerden de sorular soruldu.

Fezlekede geçen ‘Binali Yıldırım’ın daha üst düzey birinin talimatıyla hareket ettiği...’ cümlesinde üst düzey kişi olarak kimin kast edildiği soruldu. Saygılı bu soruya, “Kast edilen kişi dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye yanıt vererek Başbakanı bilerek takip etiklerini itiraf etti.

TALİMAT SAVCI AKKAŞ`DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bazı milletvekillerinin görüşmelerinin kimin talimatı ile tape haline getirildiği yönündeki soruya Saygılı, “Soruşturma savcısı karar verir. Kendisinin talimatı ile tape yapılmıştır. Bu soru kolluğa soruluyorsa savcı ve hakimlere de sorulmalıdır” dedi. Saygılı soruşturmanın savcısı Muammer Akkaş’ı işaret etti. Telefon görüşmelerinin TİB sistemi tarafından otomatik olarak kaydedildiğini belirten Saygılı, savcının talimatı olmadan bu görüşmelerin kolluk tarafından sistemden kaldırılamayacağını söyledi. Sorguda, soruşturma kapsamında elde edilen bazı görüşmelerin internette yayınlandığının hatırlatılması üzerine eski müdür Saygılı, “TİB, hangi birimde kimin telefon dinlediğini, program üzerinde ne yaptığını, kaç dakika dinlediğini, bundan çıktı alıp almadığını tespit edebilmektedir. Bu bilgisayarlardan eğer veri indirilip başka yere kaydedildi ise en azından kimin bu işlemi yaptığı TİB tarafından görülmüş olması gerekir” diye konuştu.

GÜLEN VE ÖZ İÇİN VAKİT DARMIŞ!

Bolu Savcısı Zekeriya Öz’ün bir işadamı ile yaptığı görüşmenin teknik takibe takıldığı ancak bunun kolluk tarafından gizlendiği yönündeki iddialar da Saygılı’ya soruldu.

Saygılı bu görüşmenin tapeye aktarılmamasını ise “Vakit yetmediği için tape yapılmamıştır” diye yanıtladı.

Kaynak: STAR GAZETESİ- YENİ ŞAFAK

Bu haberler de ilginizi çekebilir