• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Ek ders artışı ile bu sorun çözülmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Eğitim Bir Sen Diyarbakır şube Başkanı Yunus Memiş, bölgesel farklılıkların kaldırılması için yapılması planlanan öğretmen teşvikine yönelik bir açıklamada yaparak sorunun doğru tespit edilmemesi durumunda girişimlerin sonuçsuz kalacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin son günlerde özellikle öğretmenleri gönderme ve ya öğretmenleri gittikleri yerde tutma zorluğu çekilen doğu bölgelerine yönelik gündeme getirdikleri teşviklere de değinen Memiş, bu yöntemin ek ders artışı şeklinde gerçekleştiriliyor olmasının doğru bir çözüm olmayacağını ve sorunun çözümü için sağlıklı bir yol olmadığını belirtti.

Memiş, “Sorunun çözümü için özellikle bölgede çalışan öğretmenlerin istek ve önerileri alınarak ortak ihtiyaçlar belirlenmelidir. Bu konu üzerine yapılan yorumlar ve yazılar öğretmenlik mesleğini bir tatil mesleği olarak yansıtmak yanlış ve yersizdir. Düşünen ve üreten bir ülke olmak istiyorsak önce öğretmenlik mesleğini tercih edilen meslek yolması için her türlü destek sunmalıyız. Unutmayın ki şuan yorum ve yazı yazabiliyorsanız bu öğretmenlerin sayesindedir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir