• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Çetinkoz: Tüpler 2012 yılında imal edilmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL  - Asrın Projesi olarak açılışı yapılan ve günlük olarak 1 milyon 200 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip Marmaray’da kullanılan yangın tüplerinin son kullanma tarihinin geçtiği iddia edildi.

LDP Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Çetinkoz, bu sabah LDP İstanbul İl Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında Marmaray'la ilgili çok büyük bir güvenlik açığı tespit ettiğini belirterek basına konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Çetinkoz yaptığı açıklamada Marmaray’da kullanım için bulundurulan tüm yangın tüplerinin son kullanma tarihlerinin geçtiğini belirterek tüplerden aldığı görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı.

“Üzülerek söylüyorum ki biz bu açıklamayı yaparken belki de binlerce istanbullu feci şekilde yanarak can verebilir.” ifadesiyle bu olayın vahametine işaret eden Çetinkoz,  Asrın projesi olarak sayılan Marmaray’da ortaya çıkan bu önemli bir açığın kabul edilmez olduğunu söyledi.

Partili arkadaşlarının çektiği bazı fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Çetinkoz, yaşanan bu acı ihmalin defalarca Marmaray’da yetkililere bildirildiği ve yetkililerin konuyla ilgili uyarıldığı halde kimsenin bu güne kadar uyarıları ciddiye almadığını belirtti.

Marmaray ile ilgili cevaplarını merak ettikleri sorular olduğunu söyleyen Çetinkoz, sırasıyla;

“Bu tüpler neden değiştirilmedi?  Yoksa hiç yoluna ölmek İstanbullu olmanın fıtratında mı var?

Bu kadar basit bir güvenlik önlemini bile yetkililerin doğru düzgün takip etmediği böyle bir projede diğer güvenlik önlemleri ne kadar güvenilirdir?

Marmaray gibi önemli ve kompleks bir projenin güvenliğini sağlamaktan aciz bir ekiple yönetmeniz ne kadar doğru?

Bu yangın tüplerini satış ihalesini kim aldı? İhale heyeti başkanı kimdi? 2013 yılının Ekim ayında hizmete giren bir trene niçin 2012 yılının Ağustos ayında üretilmiş tüpler kondu?” sorularını sorarak bu soruların yetkililerce cevaplandırılmasını istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir