• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Sorun ve Sıkıntıların Kaynağı Tesettürsüzlüktür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tesettür Seferberliği Platformu tarafından Tarsus`ta gerçekleştirilen `Tesettür Paneli`nde başörtü yasağının kabullenilemez bir yasak olduğu vurgulandı.

Tarsus Kültür Merkezinde saat 14.30`da Kur`an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşması TESSEP Başkanı Salih Demir tarafından yapıldı. Halkının yüzde 99`unun Müslüman olduğu bir ülkede, tesettür sorunun olmasının çok acı olduğunu ve bir vatandaş olarak kendilerine dokunduğunu ifade eden Demir, bu sorunun artık son bulması çağrısında bulundu.

Maddi ve Manevi Tüm İmkanlarla Seferberlikte Yer Almalıyız
Başörtü konusunun çok hassas olduğunu vurgulayan Demir, konuşmasında, "Örtü meselesi çok hassas ve çok önemli bir konu, bu konu üzerinde maddi ve manevi tüm imkanlarımızı kullanarak bacı ve kardeşler olarak bir seferberlik içinde olmalıyız. Bu meselenin çözümü ve hayatın her alanında ve katmanında yasakların kalkması noktasında girişimlerde bulunmamız gerekiyor." İfadelerine yer verdi.

"Bu Sorunun Bitmesi İçin Her Türlü Yasal Mücadeleyi Vereceğiz"
"Kamusal alana kadar değil, inanca yönelik sömürü bitene kadar" sloganı ile yola çıktıklarını belirten TESSEP Başkanı Demir konuşmasına şöyle devam etti: "Bu ülkede elbette şimdiye kadar güzel şeyler meydana geliyor. Ekonomi alanında, sağlık alanında, değişmeler ve yenilikler yapılırken halkın, vatandaşlarımızın kanayan yarası olan inanç alanında maalesef hiç bir çalışma yapılmadı, yapılmıyor. Sömürünün ortadan kalkması için yasal zeminde her türlü mücadeleyi vereceğiz." dedi.

Demir konuşmasına şöyle devam etti: "Artık diyoruz ki bu manada bizlere provokatör denilse de, bizler bu zulmün son bulması için tüm azmimiz ile çalışacağız. Kimse bizim tesettürümüzün şeklini ve rengini belirleyemez. Kamusal alana girene kadar değil, hayatın her alanında inanca yönelik sömürü bitene kadar, mücadele edeceğiz. Bu vesile ile yıllardan beri devam eden bu meselenin çözümü noktasında her adımı atacağız." İfadelerini kullandı.

"Allah`ın İnsanlığa İlk Emri Örtünmedir"
Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş da, İslam`dan öncede dinler ve peygamberler olduğunu ve bu nedenle Allah`ın insanlığa ilk emrinin "oku" değil "örtünme" olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bakın, elimizin altındaki fıkıh ve diğer kitaplara. Bunlara da ne kadar örtü ve örtünmeden bahsedilmektedir. Durumu belli olan bir gusül abdesti için ciltler dolusu kitaplar yazılırken, İslamın olmazsa olmazı olan, sütunu olan örtünme ile ilgili sadece bir iki kelime ile kapatmışlardır. Hayır örtü hayatımızın can damarıdır. Örtü, olmazsa İslam olmaz. Maalesef bugün karşımıza ilahiyatçı diye çıkarılan bazı kendini bilmezler, tesettürü önemsizmiş gibi göstermeye ve hasıraltı yapmaya çalışıyorlar. Allah`ın ilk emri örtünmektir. Bazıları `ya hocam ilk emir oku değil miydi` diye soruyorlar Hayır! o İslam`ın ilk emridir. Allah`ın `örtünün` emri ilk defa Hz. Adem`in çocuklarına geldi. Yani birilerinin dediği gibi örtünmek öyle basit bir şey değil, aksine çok önemli ve üzerinde en çok durulması gereken bir konudur."

"İnsanlığın Tüm Sorun ve Sıkıntılarını Kaynağı Tesettürsüzlüktür"
Örtünün hayatının her alanda olması gerektiğini vurgulayan Göktaş Hoca, "Bu gün tesettürlü bir hakim olsa, savcı olsa, tesettürlü bir dekan olsa, tesettürlü bir öğretmen ve kamu çalışanı olsa, küçük çocuklarımız `ben büyüyünce bu ablalar gibi olacağım` dese bakın hiçbir sorun ve kargaşa kalır mı! İnsanlığın tüm sorun ve sıkıntılarının nedeni tesettürsüzlüktür,hayasızlıktır. Kimse çocuklarımızın inancını, giyim kuşamına karışamaz ve hakkı yoktur. Artık ellerini kızlarımızın başından çekmelerinin vakti geldi. Bunun için çok çalışmalıyız." dedi.

Programın çeşitli bölümlerinde başörtüsü ile ilgili ilahi ve ezgiler seslendiren, Grup İhya programa gelen vatandaşlara coşkulu ve duygulu anlar yaşattı.

Okula başörtüsü ile giden çocukların, okullarda yaşadıkları sıkıntılar ve sıkıntılar karşısında verdikleri mücadeleyi anlatmaları ile devam eden program yapılan dua ile son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/27211.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/27212.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/27213.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/27215.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/27216.jpg

(A. Hakim Kurt- Halil Gültekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir