• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hacı adayları dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Islahiye Müftülüğü tarafından merkez Dervişiye Camii önünde yapılan programla, Hac’a gidecek olan hacı adayları uğurlandı. Programa Islahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Kemal Vural, din görevlileri, hacı adaylarının yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hacı adayları için düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda bir konuşma yapan Islahiye merkez Dervişiye Cami imam hatibi İsmail Karataş, “Bu kutsi görevi hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Allah gitmek isteyen tüm Müslümanlara nasip etsin.” dedi.

Kutsal topraklarda zamanın israf edilmemesi uyarısında bulunan Karataş, “Mübarek topraklara vardığınızda zamanınızı eş ve dostlara hediye almakla geçirmeyin. Zamanınızı daha çok Medine-i Münevvere’de ve Mekke-i Mükerreme’de yani Beytullah’ın çevresinde beş vakit namaz kılmakla, bol bol ibadet etmekle geçirin. Hac görevini hakkı ile ifa ettikten sonra, buradan sizlere dua eden biz Müslüman kardeşlerimize de dua etmeyi unutmayın.” ifadelerini kullandı.

Karataş son olarak, “Dönüşte karşılaşacağınız sıkıntılı yolculuk karşısında sabırlı davranarak hacılığınızı riske atmayın. Hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamış olacaklardır. Hacı adaylarımızın bu kutsal görevi iyi değerlendirmesi ve en iyi şekilde yerine getirmelidir. Allah gitmek isteyen tüm Müslümanlara nasip etsin” diye konuştu.

Yapılan programın ardından hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir