• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Polis: Erdoğan`ı Dinlemedik, O Dinlemeye Takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘emniyetteki yasadışı dinleme, casusluk ve darbe girişimi` iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, yaklaşık 40 sayfalık ifade verdi.

Star`dan Kemal Gümüş`ün haberine göre Saygılı, emniyet sorgusunda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ile milletvekillilerini neden dinlediniz?” şeklindeki soruya “Dinlemedik dinlemeye takıldılar” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yasama dokunulmazlığı bulunanlara ait dinlemeleri neden tape haline getirdiniz?” şeklindeki soruya ise Saygılı, soruşturma Savcısı Muammer Akkaş’ı işaret ederek, “Bu irtibatlar anlık olarak soruşturma savcısına iletilmiştir. Soruşturma savcısının suça iştirak görüşmesi olduğuna karar verdikleri tape yapılmıştır. Hangi görüşmelerin tapesinin yapılıp yapılmayacağına soruşturma savcısı karar vermektedir” dedi.

Erdoğan’ın ve bazı milletvekillerinin görüşmelerinin kimin talimatı ile tape haline getirildiği yönündeki soruya Saygılı, “Soruşturma savcısı karar verir. Kendisinin talimatı ile tape yapılmıştır. Bu soru kolluğa soruluyorsa savcı ve hakimlere de sorulmalıdır” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI’NIN 59 GÖRÜŞMESİ TAPEDE

25 Aralık soruşturmasına takipsizlik veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada polislerin tape istatistiğine de yer verdi. Emniyetin bilgisayarlarında yapılan araştırmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 59 telefon görüşmesini tapeye dönüştürdüğü belirlendi. Erdoğan’dan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın ise 33 telefon görüşmesi tapeye döküldü. 62. hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Yalçın Akdoğan’ın da 15 telefon görüşmesi dinlenip kayıda döküldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir