• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
BİK'in vaatleri İLKHA bölge temsilcisinden geri döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI -  Ulusal ve yerel Basının sorunlarını dinlemek ve çalışanları ile bir araya gelmek için Ağrı’ya ziyarette bulunan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay ve beraberindeki heyet basın çalışanları ve STK temsilcileri ile özel bir otelin toplantı salonunda bir araya geldiler.

Toplantıda Basın İlan Kurumunu önemine değinen Atalay, Basın İlan Kurumu olarak ulusalda, ya da yerelde gazetecilik görevini yürütenlerin hepsinin meslektaşları olduğunu belirterek, kurum olarak 53 yıldır gazeteciliğin geliştirilip etkin hale getirilmesi için gayret ettiklerini söyledi.

Ağrı’da şube kurulursa önümüzde duran birçok sorun rahatlıkla çözülebilir (mi?)

Atalay,” Biz buraya seyahat olsun diye değil çalışmaları anlatmaya geldik. Size omuz verip sorunlarınızı dinlemeye geldik. Zaman zaman eksikliklerimiz ve hatalarımız olabilir ama genelde adil sistemi kurmaya çalışarak faaliyetimizi yürütüyoruz. 12 ilde şubelerimiz vardı, diğer illerde valilikler üzerinden işlemlerimizi yürütüyorduk. Şimdi 41 ilde şube açtık. Ağrı’da şube kurulursa önümüzde duran birçok sorun rahatlıkla çözülebilir inancındayım. “ dedi.

Bu hususta herhangi bir ayırım yapmadık!

İLKHA, AA, DHA, İHA, CİHAN veya başka bir internet sitesinin haberini kullanan kim olursa olsun şikâyet edilmesi durumunda, kullanan kişinin cezasını göreceğini sözlerine ekleyen Atalay, bu hususta herhangi bir ayırım yapmadıkları iddiasında bulundu.

Atalay, “Kurumumuza haber ihlalleri ile ilgili başvurularda ilgili yerlerden savunma istiyoruz. Haklı çıkan ajansa yönelik karar veriyoruz ve gerekli yerlere cezayı kesiyoruz. “ dedi.

BİK Kontrol Müdürü İbrahim Delibaş: Böyle bir şey yok

İlke Haber Ajansı (İLKHA) Ağrı Temsilcisi Ömer Adıgüzel’in; Basın İlan Kurumunun, Diyarbakır ve Batman’da İlke Haber Ajansı’nın haberlerini izinsiz kullanan iki gazeteyle ilgili olarak hiçbir işlem yapmadıklarını hatırlatması üzerine BİK Kontrol Müdürü İbrahim Delibaş böyle bir şeyin olmadığını iddia ederek gazetelerin isimlerini istedi. Gazetelerin isimleri verildiğinde de böyle bir durumun olduğunu kabul ederek, gazetelerden savunma talep edildiğini söyledi.

“Deliller Basın İlan Kurumuna sunulduğu halde gazeteler hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır”

İLKHA Ağrı temsilcisi Ömer Adıgüzel konuşmasına devamla; ” İLKHA’nın özel haberlerini kullanan bazı yerel gazeteler hakkında, kurumumuz gerekli tüm belgeler ile Basın İlan Kurumuna başvurmasına rağmen İLKHA’nın bu hakkı göz ardı edilmiştir. Gerek Diyarbakır’da ve Batman’da yayın yapan iki gazete hakkında izinsiz haber kullandıkları tespit edildiği ve delilleri ile Basın İlan Kurumuna sunulduğu halde bu gazeteler hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır.” ifadelerini kullandı.

“Basın İlan Kurumu haberi kimin önce yayınladığını nasıl tespit edemiyor.”

Basın İlan Kurumunun İLKHA’ya karşı sergilediği bu tavrın art niyet olduğunu belirten Adıgüzel, “Temsilciliğini yaptığım Ajansın özel haberlerini kullanan gazeteler hakkındaki başvuruya verilen cevapta ‘Haberlerin ilk önce hangi kurumun kullandığı tespit edilememiş’ şeklinde bir izlenim ile olayın mahkemeye havale edilmesi manidardır. Bu nasıl bir iş? Kuruma belgelerle her şey açık bir şekilde sunulmasına rağmen nasıl böyle bir karar veriliyor. Basın İlan Kurumu, haberi kimin önce yayınladığını nasıl tespit edemiyor.” sözleriyle Basın İlan Kurumunun tavrına tepki gösterdi.

Delibaş’ı terletti

İlke Haber Ajansının hazırlayıp sunduğu dosyadan haberdar olduğu gözlenen Basın İlan Kurumu Kontrol Müdürü İbrahim Delibaş ilk etapta böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylemesinden sonra olayı kabul etmesi ve sonrasında BİK Genel Müdürü konuştuğu halde söze müdahil olmaya kalkması ve soruları cevaplarken terlemesi ise dikkatlerden kaçmadı. (Hasan Özbay  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir