• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
SEÜ Rektörü HÜDA PAR'ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve üniversite yöneticilerinden oluşan bir heyet , siyasi partiler, STK’lar ve siyasi oluşumları ziyaretleri  kapsamında HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek,  yeni açılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesinin hedef ve gayeleri  hakkında  bilgi verdi.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi heyetini HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki parti heyeti karşıladı.

Üniversite hakkında bilgi veren üniversite Rektörü Prof. Dr. Doğan, “Üniversitemizde 5 tane fakültemiz var. Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, bir de Yabancı Diller Fakültemiz ve Meslek Yüksekokullarımız var. En önem verdiğimiz bölüm ise İlahiyat Fakültesidir. Eğitimini de Arapça yapmak istiyoruz. Bununla ilgili gerek Suriye’den gerek Mısır’dan getirteceğimiz hocalarla, Eğitim dilini Arapça olarak vereceğiz. Şu anda ilk öğrencilerimiz kaydoluyor. İnşallah faydalı oluruz” dedi.

Üniversitelerinde Yerel Diller Enstitüsü’nün olacağını belirten Rektör Doğan, “Dört tane enstitümüz var. Ama bunlar içerisinde en önem verdiğimiz ise Yerel Diller Enstitüsü’dür. Kürtçe yüksek lisans ve doktora programları olacak. Bölgede ciddi bir ihtiyaçtır bu. İnşallah bu bölümümüzle o ihtiyacı gidereceğiz” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu da, Diyarbakır’da Selahaddin-i Eyyubi adında bir üniversitenin açılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Hayırlı olsun, Allah sizleri muvaffak etsin. Diyarbakır’da Selahaddin Eyyubi adında bir üniversitenin açılmasına sevindik. Elbette ilimizde, bölgemizde üniversitelerin çoğalması, gençlerimizin geleceği açısında önemlidir. Okumak, kültür, ilim, irfan arttığında halkımızın hem maddi hem manevi açıdan gelişeceğini biliyoruz. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyoruz” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir