• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Marmara için kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Bolu, Eskişehir, Osmaniye, Ardahan çevreleri ile Artvin’in doğu, Hatay'ın kıyı ve Adana'nın iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün (03.09.2014 Çarşamba) ülkenin kuzeybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Marmara ve Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batısı (Malkara ve Hayrabolu), Çanakkale'nin kuzeyi ile Edremit Körfezinde yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21 – 50 kg) olması bekleniyor.

Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar ) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batısı, Çanakkale'nin kuzeyi ve Edremit Körfezinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Osmaniye çevreleri, İskenderun Körfezi ile Adana'nın iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu, bölgenin iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, bölgenin doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimlerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir