• DOLAR 32.463
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2477.714
  • ...
Bingöl'de ön ödemeli akıllı su sayacı dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi TOGEM Salonu’nda gerçekleşti. Akıllı ön ödemeli su sayaçları için görüşen Belediye Meclisi, oy çokluğu kararını aldı.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, akıllı sayaç uygulamasının çok faydalı bir proje olduğuna dikkat çekerek, belediyenin su hizmetini ön ödemeyle verdiği için vatandaşın zorunlu olarak su kullanımında tasarruf sağlayacağını dile getirdi.


Barakazi, vatandaşların su ihtiyacının gerektiği ölçüde kullanmasını ve tasarruf sağlayacak olan sistemin, Bingöl açısından çok önemli bir gelişme olduğunu kaydet.


Ön ödemeli akıllı kart sistemi sayesinde sayacı olan tüm abonelerin istedikleri kadar suyu daha önce kartlarına yükleterek kullanabileceklerini belirten Barakazi,  “Resmi tatil günleri ve bayramlarda kredisi bitse bile ilk iş gününe kadar su kullanmaya devam edebilme olanağı sağlanıyor. Hatalı faturalama sonucu gelir kaybının önlenmesi sağlanıyor. Ekranda kullanım kademe bilgisi aracılığı ile tüketici bilincinin oluşması sağlanıyor. Bütün çalışmalarımız Bingöllülerin daha iyi standartlara kavuşması ve bir marka şehri olması için. Bu amaçla Bingöl için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Başkan Barakazi, “Akıllı su sayaçları takıldığında aboneler suyu peşin alacaklar ve aldıkları kadar su kullanacaklar. Sistemle abonelerin takibi de yapılabilecek. Öncelikli olarak yeni yapılacak yapılarda uygulamaya başlanacak olan akıllı su sayacı sistemi, daha sonra gerek görülecek abone guruplarında da akıllı ön ödemeli su sayaç uygulamasına geçiş yapılacaktır. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın kullanmakta oldukları mekanik tipi su sayaçları kendileri istemediği müddetçe değiştirilmeyecektir. Aynı uygulama devam edecektir. Ayrıca akıllı ön ödemeli sayaçlar için altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmaların bitmesi ile birlikte alınan meclis kararının uygulamasına geçilecektir” şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir