• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
İsrail'in toprak ilhakına ABD'den sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşa etmek üzere Batı Şeria'da Filistin köylerine ait geniş bir araziye el koymasına ABD yönetimi tarafından sert tepki geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki tarafından yapılan açıklamada, "Yerleşim yerleri inşasını genişletmede kullanmak üzere büyük bir alanın 'devlet arazisi' olarak ilan edilmesinden derin kaygı duymaktayız" ifadesini kullandı.

"İsrail hükümetini bu kararı iptal etmeye çağırıyoruz"

ABD yönetimi olarak, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşasına dönük faaliyetlerine karşı olduklarını uzun süredir dile getirdiklerini anımsatan Psaki, "İsrail hükümetini bu kararı iptal etmeye çağırıyoruz. Doğu Kudüs'teki hassas bölge (Yahudi yerleşimi) Giv'at Hamatos dahil, yeni yerleşim yerleri ile Doğu Kudüs'te de inşaat ve planlama duyurularının her an yapılabileceğine dair haberlerden çok endişe duyuyoruz."  dedi.

Psaki  açıklamasının devamında, buu adımların, İsrail'in Filistinlilerle daimi statü anlaşmasını müzakere etme yönünde belirttiği hedefe ters düştüğünü ve eğer hayata geçirilirse çok rahatsız edici bir mesaj göndereceğini belirterek, "İki tarafa da, müzakere edilmiş, iki devletli bir çözüm umutlarını zedeleyecek her türlü tek taraflı adıma, güçlü muhalefetimizi vurgulamaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir