• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Öğretmenler Atanmayı Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - 2011 Ağustos ayında 11 bin 544 kadro kaldığını ve bütçe bahane edilerek öğretmenlerin atamasının yapılmadığını belirten öğretmen adaylarından Ata Ağırman ve arkadaşları, atamalarının yapılmamasından şikâyet etti.

Ağırman, "2011 Ağustos ayında bizlere kala kala 11 bin 544 kadro kaldı. Şimdi de bütçe bahane edilerek öğretmenlerin ataması yapılmamaktadır. Ancak Ağustos ayı bütçesinin 2.8 milyar dolar fazla verdiği ve böylece bütçenin, son 8 ayda 6. kez fazla vermiş olduğu sayın maliye bakanımız Mehmet Şimşek tarafından bildirilmiştir. Ayrıca Bakan Şimşek, Ağustos sonu itibariyle 2011 yılsonu bütçe hedeflerine rahatlıkla ulaşılacağını hatta bütçe açığının, 2011 yılsonu için öngörülen bütçe açığı hedefinin altında kalacağını öngördüklerini bildirdi." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in de atama bekleyen öğretmenlerin çok olduğunu kabul ettiğini hatırlatan Ağırman, "22/09/2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında YÖK, 53 üniversiteye "ihtiyaç yok" denilen branşlar da dahil pedagojik formasyon programı açma izni verdi. Eğer bu branşlardan öğretmen fazlaysa neden hala buna izin veriliyor? Ya da biz mi kandırılıyoruz? Sayın Bakanımız Dinçer`in de dediği gibi öğretmenlerin "nitelikli" olması gerekir. Fakat bu sözlere ve bunca mezun öğretmene rağmen neden ücretli öğretmenlik yapmak için "hayvan yetiştiricileri, bitki yetiştiricileri, iktisat, işletme mezunları" tercih ediliyor?" diye sordu.

 

Haklarının yendiğini söyleyen Ağırman, "Atama bekleyen öğretmenlerin hakları yenmektedir, her geçen gün daha da mağdur edilmekte ve maddi manevi zor durumda bırakılmaktadırlar. Bunlara dayanarak, 2011 yılında KPSS`ye giren öğretmenlerin ve ailelerinin mağduriyetinin giderilmesi için, İstediğimiz sadece özür değil artan bütçenin öğretmen alımlarında kullanılarak Kasım`da 44 bin öğretmen atamasıdır. Hakkımızı alıncaya kadar susmayacağız ve bütün hukuki yolları deneyeceğiz" diye konuştu. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir