• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
"Metro istasyonlardaki sarı çizgiye dikkat!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BURULAŞ’ta vatman olarak görev yapan Atilla Poyraz, başı dönüp rayların üzerine düşen kişiyi görünce acil fren sistemini devreye alarak yaşanabilecek bir faciayı son anda önledi.


Yaklaşık 50 kilometre hızla gelen ve istasyona yaklaşan tramvayın önüne düşen kişiyi son anda fark ettiğini ve o anda soğukkanlılığını koruyarak acil fren sistemini devreye soktuğunu belirten makinist Poyraz, “Hemen önüme düşen kişiyi görünce soğukkanlılığımı koruyarak acil fren sistemini devreye soktum. Tramvay durunca baygınlık geçirip, düşen kişi herhangi bir şekilde zarar görmedi. 12 yıldır BURULAŞ’ta vatman olarak görev yapıyorum. Bugüne kadar böyle bir olay yaşamadım. Yolcuların bu noktada dikkat etmesi gereken konu ise istasyonlarda bulunan sarı çizgiye dikkat edip o çizginin gerisinde bekleme yapmalarıdır. Bir daha bu tür bir olayla inşallah karşılaşmam” dedi.


Makinist Poyraz’ı tebrik eden BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ise, “BURULAŞ ailesi olarak personelimize düzenli olarak verdiğimiz eğitimler yaşanılan bu olayın faciaya dönüşmesini engelledi. Böylesine ani yaşanan olaylarda bile sürücülerimizin nasıl hareket edeceğini bilmesi onlara düzenli olarak verdiğimiz eğitimlerin doğruluğunu gösteriyor” dedi. Fidansoy, ayrıca facianın önüne geçen Poyraz’a ilerleyen günlerde ödül vereceklerini ifade etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir