• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
Zafer Gösterisi Düzenlediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Gazze`de kalıcı ateşkesin ardından zafer gösterisi düzenledi.

Askeri geçit töreni yapılan gösteride, Filistin bayrağı ve bazı direniş gruplarının liderlerinin posterlerinin yanı sıra cepheye ait flamalar da taşındı.

FHKC Siyasi Büro Üyesi Cemil Müzhir, yüzlerce kişinin katıldığı gösteride yaptığı konuşmasında, "Bugün dünyanın en iyi orduları arasında yer aldığını düşünen israil ordusu karşısındaki zaferimizi ilan ediyoruz. Bu zafer, Filistin halkının direnişi ve azmi sayesinde kazanılmıştır" dedi.

Filistin direniş gruplarının İsrail`in saldırıları karşısında "tarih yazdığını" savunan Müzhir, "israil, son saldırılarıyla Gazze halkının iradesini kırmak ve direniş gruplarını silahsızlandırmayı istedi. Ancak direniş gruplarının silahsızlanması mümkün değil. Bu tür çabaların sonucu başarısızlıktır" ifadesini kullandı.

siyonist katil israil`in Gazze`ye 7 Temmuz`da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılar, Mısır`ın arabuluculuğunda Kahire`de yürütülen müzakereler İsrail ile Filistinli gruplar arasında 26 Ağustos`ta varılan ateşkes kararıyla neticelenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir