• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
En çok kan veren 40 kişiye madalya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kızılay Kan Merkezi, düzenlediği programda en çok kan veren 40 vatandaşa altın, gümüş ve bronz madalya takdim etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman Kızılay Kan Merkezi Müdürü Hakkı İpek, Batman’da kuruldukları günden bu yana en çok kendilerine kan veren vatandaşlara altın, gümüş ve bronz olmak üzere madalya verdiklerini söyledi.  İpek, 38 defa kan verene altın, 25 defa kan verene gümüş,10 ve üzeri kan verene ise bronz madalya verdiklerini belirterek, amaçlarının halkı kan vermeye teşvik etmek olduğunu ifade etti.

“Kan yapılamayan tek ilaçtır”
Yapılan törende 40 kişiye madalya verdiklerini kay-deden İpek, “2006 yılından bu yana hizmet vermekteyiz. Tabi ki 18-65 yaş arası herkes kan verebiliyor. Dolayısıyla yılda 3-4 defa kan verebilen bir insan en erken 6-7 senede madalya alabiliyor. İlk defa böylesi bir program yapmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. İnşallah bu kan bağışı sürekli bir şekilde devam eder. Kan bağışlarıyla biz bölgeye hitap edebilir ve kimseye muhtaç kalmayız. Çünkü Batman’da bir sağlık turizmi var. 6 özel, 2 tane devlet hastanesi var. Biz bunun sorumluluğu altındayız ve biz bunlara kan temin etmekle yükümlüyüz. Bu 40 vatandaşımız bir farkındalık yarattı ve 10’un, 25’in ve 35’in üstünde kan veren var. Bu farkındalıkla biz sesimizi herkese duyurmak istiyoruz. Buradaki amacımız sadece madalya vermek değil sesimizi her tarafa duyurmak ve ‘Kan yapılamayan tek ilaçtır’ deyip herkese bir çağrıda bulunmaktır.”ifadelerini kullandı.

“Kan bağışında duyarlı olmak gerekiyor”
Defalarca kan verdiği için bronz madalya kazanan Mahmut Yılmaz, “5 yılda 12 sefer kan bağışında bulundum. Buna bir heves olarak başladım ama sonra bunun çok önemli bir görev olduğunu fark ettim. Bu yüzden kan vermeye devam ettim. Çünkü kan çok fazla ihtiyaç duyulan bir maddedir. Günlük hayatımızda hastalandığımızda ilaç alabiliriz ama kan bağışlardan sağlanması gerekiyor. Ne yazık ki bu noktada Batman’da bağışçı sayısı çok azdır. Kan bağışında duyarlı olmak gerekiyor. 10’un üzerinde kan verdiğim için bronz madalya verdiler. Madalya almak gurur verici.” dedi.

“Kan vermek insan sağlığı için çok iyidir”
Batman’da Kızılay’ın kuruluşundan bu yana sürekli kan verdiğini vurgulayan A.Kadir Güngördü, “Yılda 4 defa kan veriyorum. Kan vermek insan sağlığı için çok iyidir. Tüm halkın kan vermesini istiyorum. Hiç korkmasınlar, çekinmesinler. Kan verdiğimiz için madalya aldık ve bu da sevincimize sevinç kattı. Kan vermeye devam edeceğim.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir