• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
`Şehr-i Bediüzzaman` Hizan Kültür Etkinlikleri Düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hizan ilçesinde 6-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan “Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi” kapsamında oluşturulan Nurs Platformu, programla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Bediüzzaman Said Nursi`nin akrabası Sabri Okur okudu.

Okur, Bediüzzaman`ın doğduğu Nurs köyünde düzenlenecek etkinlikte binlerce kişiyi bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Etkinlik takvimi ve içeriği konusunda açıklamalarda bulunan Okur,  “Nurs Platformu öncülüğünde Bitlis ve Hizan başta olmak üzere, Bitlis’in ilçelerinde topluma hizmet eden sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği `1. Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi` 6 Eylül`de Hizan merkezde başlayacak. Etkinlikler kapsamında ilçenin tanıtımına önemli katkı sağlayacak ‘`Karelerle Şehr-i Bediüzzaman Fotoğraf Sergisi’ ile Bediüzzaman`ın hayatından kesitleri sunan ‘Bediüzzaman Sergisi`nin açılışı yapılacak.”dedi.

Programa Diyanet İşleri Başkanın yanı sıra Bediüzzaman`ın yaşayan talebeleri Abdullah Yeğin, Ahmet Aytimur, Mehmet Said Özdemir, Hüsnü Bayramoğlu, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı`nın katılacağını ifade eden Okur, ‘Talebelerinin Dilinden’ Bediüzzaman`dan hatıraların anlatılacağını belirtti.

7 Eylül`de Bediüzzaman`ın doğduğu Hizan`ın Nurs köyünde saat 10.00`da mevlit programının düzenleneceğini bildiren Okur, mevlide Bediüzzaman`ın hayattaki talebeleri ile binlerce Bediüzzaman ve Nurs sevdalısının katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Tarihi, kültürel ve tarımsal değerleriyle önemli bir yer tutan Hizan`a on binlerce ziyaretçinin akın edeceğinin altını çizen Okur, “Hizan, dünyaya armağan ettiği ışık şahsiyetlerle de dikkat çekiyor. Hizan`ın Nurs köyünde doğan Bediüzzaman Said Nursi`nin, Kur`an-ın asrımızın idrakine uygun tefsirleri olan Risale-i Nur eserleri çağımıza ve insanlığa en büyük armağanıdır. Bugün milyonlarca insanın imanlarının kurtulmasına ve ebedi saadetlerinin teminine hizmet eden Risale-i Nurlar, 50’den fazla dünya diline çevrildi.

Bediüzzaman Said Nursi`nin çağları ve coğrafyaları aşan Risale-i Nurlar ile imanını kurtaran on binlerce yerli ve yabancı, yılın her mevsiminde Üstad`ın doğduğu Nurs`u ziyaret ediyor. Nurs Platformu olarak, güzel bir hafta sonu yaşamak isteyen herkesi Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi`ne davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir