• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
İstanbul uzantılı alan adları geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Berlin ve Londra`dan sonra İstanbul da alan adına sahip şehirlerden biri oldu. 2012 yılında yapılan başvuru sonuçlandı ve yapılan anlaşma bugün İstanbul`da düzenlenen bir basın toplantısı ile imzalandı.
İnternette ".ist" ve ".istanbul" alan adlarının kullanımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumu (ICAAN) Üst Yöneticisi Fadi Chehade ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer`in katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi.
İstanbul uzantılı alan adları önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. İsimlerin satış hakkı İstanbul Büyükşehir Belediye`sinde olacak. Yeni alan adlarının fiyatı ve hangi şartlarda satın alınacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Londra`nın ve Berlin`in var
Dünyada son yıllarda şehir isimleriyle anılan alan adları satılmaya başlandı. Bu alandaki ilk alan adı Berlin ile gelmişti. Berlin`i Londra takip etmişti. İstanbul da yeni alan adlarıyla kendi uzantısına sahip şehirlerden biri oluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir