• DOLAR 32.501
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2486.886
  • ...
Kur`an bülbülleri uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Trabzon’un Of ilçesinde Hafızlık eğitimi alan 48 erkek öğrenci için Mardin’in Yeşilli ilçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, din görevlileri, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Uğurlama töreninde kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, “Hafızlarımız bizim göz bebeğimizdir. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim çağları aşarak büyük bir özen ile günümüze kadar muhafaza edilen büyük bir mucizedir. Kur’an-ı Yüce Allah indirdi, onu koruyacak olan da O` dur. ‘Muhakkak ki Zikr-i biz indirdik, onu muhafaza edecek olan da biziz.’ ayeti de Yüce kitabımızın ilahî koruma altında olduğunu ifade buyurmaktadır. Yüce Kitabımızın korunması, ezber ve yazma ile olmuştur. Bu korumayı sağlayan en önemli unsur Kur’an-ı hıfz ederek muhafaza eden hafızlar olmuştur. Biliyorsunuz Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Kim Kur’an-ı okur ve onunla gereği gibi amel ederse, kıyamet günü anne ve babasına ışığı güneş aydınlığından daha parlak bir taç giydirilir ve yine onun anne ve babasına değeri dünyalara değişilmez iki elbise giydirilir. Onlar: Bunlar bize niçin giydirildi? Diye sorduklarında; kendilerine: Çocuğunuzun Kur’an ezberlemesi ve öğrenmesinden dolayı diye cevap verilir.’ buyurmaktadır. Sizleri, hocalarınızı ve anne babalarınızı tebrik ediyorum. Hafızlık sadece Kur’an-ı ezberlemek değil onu sinelere nakşedip yaşamaktır aynı zamanda. Kısacası sizler yürüyen, konuşan birer Kur’an’sınız bu büyük nimetin kadrini biliniz…” şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler defler, tekbirler ve ilahiler eşliğinde otobüse bindirilerek yolcu edildi. Öğrenci aileleri, bir gün hafız olarak memleketlerine dönecek olan evlatlarının huzuruyla çocuklarını Kur’an yolculuğuna gözyaşları içinde uğurladı.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir