• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Konya’da Rüşvet Operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il müdürlüğü rehberlik servisinde memur olarak görev yapan T.A. ve Evrak Servisi memuru R.H.`nin yurt dışından gelen vatandaşların emeklilik işlemlerini hızlandırmak ve evrakını takip etmek için rüşvet aldığı ihbarı yapıldı.

İhbarı değerlendiren kurum yetkilileri durumu polise bildirdi. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis tarafından yapılan takip ve inceleme sonrası operasyon başlatıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu`nda gerçekleştirilen operasyonda T.A. ve R.H., bir kişinin işlemleri için verdiği 1500 lira rüşveti alırken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 yıllık memur T.A. ve 25 yıllık memur R.H., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçen hafta içinde gerçekleştirilen operasyonu doğrulayan kurum yetkilileri vatandaşları bu tür konularda dikkatli olmaya çağırdı. Emeklilik işlemlerinin kurumda düzenli bir şekilde yürüdüğüne dikkat çeken kurum yetkilileri, müracaat eden herkesin emeklilik işlemlerinin düzenli ve itinalı bir şekilde yapıldığını söyledi.

DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir