• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
"Su akar Hilvan bakar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Hilvan İçme Suyu Arıtma Tesisi projesinin bir türlü bitirilememesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Hilvan’ın yanı başında birçok su kaynağı varken ilçenin susuzluk sorunu yaşamasının çelişki olduğunu belirten Hilvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Salgın, seçimler sırasında verilen sözlerden olan ‘içme suyu projesinin’ bir an önce bitirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.


Hilvan’da su sıkıntısının çözümü için verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Salgın, “Genel seçimlerde söz verilen 4 projenin içerisinde Hilvan’ın su projesi de vardı. Sözde, seçimlerden önce suyun bırakılması lazımdı. Yerel seçimlerin üzerinden aşağı yukarı 5 ay oldu ama içme suyu Hilvan’da yoktur” dedi.


İlçenin suyun kenarında iken susuz kalmasına anlam veremediklerini kaydeden Salgın, su olmadığından dolayı vatandaşların ancak 10 günde bir banyo yapabildiğini savundu. Barajdan 15 kilometre uzaklıktaki ilçelere su gitmesine rağmen suyun yanı başında bulunan Hilvan’a bir türlü gelmediğini belirten Salgın, “Hilvan’ın sulama projesi 2000 yılında bitirilmesi gerekirken bir türlü bitirilemedi. Birçok ilçeye su gitti, ondan sonra Suruç’a 35 kilometre tünel yapılarak su gidiyor. Ama suyun yanı başında olan Hilvan’a hala su verilemedi” diyerek tepki gösterdi.


“Su akar Hilvan bakar”

Bakanların katıldığı bir programda ‘Su akar Hilvan bakar’ yazılı pankart açıldığını hatırlatan Salgın, “Suya bakıp da su istemesini bilmeyene bir şey verilmez. 2000 yılında gerçekleşmesi gereken proje henüz bu güne kadar gerçekleşmedi.  Eğer bu halk, hakkını istemiş olsaydı, hakkını almasını bilseydi, bu belediyeyi orada oturtmazdı. Çünkü seçim gecelerinde belediye başkan adayı o sözleri vermişti. Kazandıktan sonra ise hiçbir hizmet yapmadı.” şeklinde konuştu.


Hilvan’a yıllardır hiç hizmet yapılmadığını savunan Salgın, ilçeye sadece birkaç binanın yapıldığını bunun ise yetersiz olduğunu söyledi. İlçeyi önceden gören yabancıların, Hilvan’a tekrar uğradığında hiçbir değişim ve gelişme görmediğini kendilerine söylediğini bunun da ilçe açısından bir kayıp olduğunu belirtti. Salgın, Hilvan’a yatırım yapılması için yetkililerden destek beklediklerini kaydetti. (Sedat Kuşulay/Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir