• DOLAR 32.33
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2297.658
  • ...
Artuklu SYDV ilk toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Kısa bir süre önce kurulan Artuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ilk toplantısını yaptı. Artuklu Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Kaymakam Soner Karataşoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Artuklu Belediye Başkan Vekili Hüseyin Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, kurum temsilcileri Muhtarlar ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu,  Mardin’in Büyükşehir olmasının ardından Artuklu merkez ilçesinin kurulduğunu ve Artuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) kuruluşunun tamamlanmasıyla ilk toplantısını bugün yaptığını söyledi.

13 Personel ile vakıfta vatandaşlara hizmet verileceğini kaydeden Kaymakam Karataşoğlu, “Artuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’mız; ayni ve nakdi yardımlarının yanında sağlık ve eğitim konularında da yardıma muhtaç vatandaşlara yardım yapan çok fonksiyonlu bir yardım vakfıdır. Kişiler sosyal yardıma ihtiyaç hissettiği anda bizi yanlarında görürlerse ve bu ihtiyacın giderilmesine bizler vesile olabilirsek hem dünyamız hem de ahiretimizi mamur etme adına çok güzel hizmetlerde bulunmuş olacağız. Fatih Sultan Mehmet, bir fermanında ‘Sizden biri yardım talep ettiği zaman sadece ona şunu sorun; açmışın, susuz musun, barınma sıkıntın var mı, eğitim ihtiyacın var mı, sana nasıl yardımcı olabilirim.’ diyor.  Dinini sormadan, mezhebini sormadan, etnik kimliğini sormadan, inancını sormadan varsa bir ihtiyacı biz gidermeliyiz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir