• DOLAR 32.541
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.98
  • ...
Okul Kantincileri ile Bilgilendirme Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci, kursiyer ve çalışanların güvenli ve sağlıklı beslenme bilinci kazanmalarını sağlamak, olabilecek gıda zehirlenmelerini, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklar ile şişmanlığı önlemek amacıyla Başbakanlığın "Türkiye Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı" konulu genelgesi uyarınca il merkezindeki okullarında bulunan kantin işletmecileri ile toplantı düzenlendi.

Toplantıda Açılış konuşması yapan kantinlerden sorumlu Şube Müdürü Mehmet Sait Başaran; Eğitim kurumlarının, yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere kantinleri, çay ocakları, büfeleri, vb. yerlerde, çocukların dengesiz beslenmesine şişmanlığa sebep olabileceğinden, doğal maden suları hariç, enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler ve kolalı içecekler ile kızartma ve cipslerin satışları yapılmayacağı, bunların yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üretim veya imalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satışı yapılabilen meyve bulundurmaları gerektiği ile ilgili genelgeye uyulması konusunda kantincilerin daha dikkatli olmalarını dile getirdi.

Özel Alman Hastanesi dahiliye Uzmanı Mehmet Fırat; kantinlerde alışveriş yapan öğrencilerin bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinin olduğunu, kantinlerde çalışan personelin hijyen konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Evren Güzel ise yaptığı konuşmada sürekli denetimlerin yapıldığı, sağlık açısından elverişli olmayan gıdaların toplatıldığını ve ilgili işyerlerine cezai müeyyidelerde hiçbir tavizin verilmeyeceğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ise, son dönemlerde yaptırılan okullarda özellikle kantin yerlerinin sağlık açısından elverişli olması için inşaat projelerinde buna çok önem verdiklerini, eski kantinlerin modernizasyonu için her türlü çalışmanın yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyleyerek, kantinlerin eğitimde önemli bir rol oynadığını, öğrencilerin alışveriş yaptıkları sırada zihinden hesaplamalar yapma fırsatı bulduklarını söyledi. (M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir