• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
 `Gazze`nin Silahsızlandırılması Uygulanabilir Bir Talep Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi televizyonu 10`uncu kanalı dün akşam (1 Eylül Pazartesi) işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu`nun üst düzey Siyonist yetkililerle geçtiğimiz günlerde yaptığı basına kapalı toplantıda söylediklerini aktardı.

İşgal televizyonu, Netanyahu`nun toplantıda "Gazze`yi silahsızlandırmak yakın veya uzak gelecekte uygulanabilir bir talep değil" dediğini söyledi.

İşgal rejimi televizyonu 10`uncu kanalı, toplantıya katılan yetkililere dayanarak verdiği haberde, Netanyahu`nun mevcut aşamada Gazze Şeridi`nde liman ve havaalanı gibi konuların da kesin bir sonuca bağlanmasını beklemediğini bildirdi.

Netanyahu`nun kamuoyuna yaptığı açıklamaların aksine toplantıda Hamas`ın ateşkesle birlikte kapılardaki baskıların hafifletilmesi ve balıkçıların 6 mile kadar avlanmaları gibi bazı ayrıcalıklar elde ettiğini söylediğini belirten işgal televizyonuna göre, Netanyahu toplantıda ayrıca bu ay sonu Kahire`de yeniden başlayacak müzakereler için henüz hazırlık yapılmadığını ifade etti.

İşgal televizyonu, Netanyahu`nun Filistin Yönetimi`yle yapılacak barış görüşmelerine değinerek, Batı Yaka`dan çekilmenin tünellerin Kefer Saba ve Şaron kentlerine kadar ulaşması anlamına geleceğini söylediğini bildirdi.

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir