• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Sınır Köylerinde Referandum Bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Diyarbakır`a bağlı olan sınır köylerinin Batman`a bağlanması için yapılan çalışmalar kapsamında 5 sınır köyünde başlayan referandum seçimleri son olan Akuba Köyünde yapılan seçimle sona erdi.
 

Diyarbakır İl Özel İdare Kurulu Müdürü Abdullah Kaya ve üyelerin gözetiminde yapılan referandum seçimleri yüzde 100`e yakın oy çokluğu ile yine Evet sonucu çıktı. Uzun senelerden beri sıkıntılar yaşayan sınır köylerinin Batman` a bağlaması için büyük çabalar sarf eden BATSO Meclis Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Mehmet Şirin Bardakçı`nın öncülüğünde başlayan, köy muhtarları ve halkın büyük desteği ile mutlu sona ulaşıldı.
 

Akuba Köy muhtarı Felemez Basmacı yaptığı açıklamada; "Batman`a bağlanacak 5 köyün referandum seçimlerinde son seçim köyümüzde yapıldı. Köy halkının gösterdiği ilgi ve destekle artık Batmana bağlanmak için önümüzde her hangi bir engel kalmadı. Köylerimizin Batman`a bağlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Batman ilimize bağlanacak olan köylerimize gelecek olan hizmetleri heyecanla bekliyoruz" dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir