• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Kaçırılan gazeteciden eylem yapan annelere destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Silvan’da PKK tarafından kaçırılan gazeteci Ali Adiyaman, serbest kalmasının ikinci gününde Çocukları çeşitli tarihlerde PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan aileleri  unutmadı ve  destek ziyaretinde bulundu.

Silvan’ın Dağcılar köyünde (Gunde Şao) silahlı PKK’liler tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan İlke Haber Ajansı (İLKHA) Diyarbakır muhabiri Ali Adiyaman, dört aydır oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ederek  destek  ve  moral  verdi.

Annesi ve babasıyla birlikte aileleri ziyaret eden Adiyaman, annelerin  kaçırılan çocuklarının bırakılması için temennilerde bulundu.

“ Doğru bildiğim şeyleri yapmaya devam edeceğim”

Ziyaretten sonra gazetecilere açıklama yapan Adiyaman, “Akraba ziyareti için Lice’ye gittikten sonra Silvan’da bulunan evimize gittik. Evimizin önünde bulunduğumuz sırada silahlı PKK’liler tarafından kaçırıldım. Kaçırıldığım ilk birkaç gün bana kötü davrandılar. Sonrasında medyadan gelen tepkiler üzerine yumuşamaya başladılar. Beni ellerim ve gözlerim bağlı şekilde sorguya çektikleri zaman darp edildim. Sorguda muhabirliği bırakmamı istediler. Ben de muhabirliği bırakmayacağımı ve doğru bildiğim şeyleri yapmaya devam edeceğimi söyledim.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman–İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir