• DOLAR 32.492
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2483.618
  • ...
HÜDA PAR`dan `İttifak` Haberine Tekzip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Habername sitesi, Saadet Partisi`nin, önümüzdeki genel seçimlerde Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ile ittifak konusunda masaya oturduğu iddia etti. %10 barajına takılan Saadet Partisi`nin, HDP karşısında varlık mücadelesi veren HÜDA PAR`ı ittifak konusunda ikna etmeyi başardığı ileri sürülen haberde, şu iddialara yer verildi: "Tarafların geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi genel merkezinde bir araya gelerek, konuyu geniş çerçevede ele aldıkları ve mutabakatta anlaşmaya vardıkları konuşuluyor.

Saadet Partisini temsilen Gik üyesi Fetullah Erbaş ve Gen.Bşk. Yardımcıları Hasan Bitmez, İlyas Tongüş`ün katıldığı toplantıya Hüda par`ı temsilen Gen. Bşk. Yardımcıları Mehmet Yavuz, Said Şahin ve Abdrahman Cens`in katıldığı belirtiliyor."

Seçime bağımsız adaylarla ve "Milli Dava Hareketi" adıyla girileceğini iddia eden Habername sitesi haberinde, "İddiaya göre ; Diyarbakır, Batman,Bingöl, Şırkan,Muş ve Bitlis illerinde Hüda par`ın belirleyeceği adaylar ve diğer tüm illerde Saadet Partisi`nin belirleyeceği adaylarla seçime girilecek." denildi

HÜDA PAR`dan Tekzip

İttifak iddialarına ilişkin bir açıklama yapan HÜDA PAR sözcüsü Mehmet Yavuz, iddianın doğru olmadığını belirterek, "Bir haber sitesinde HÜDA PAR`ın Saadet partisi ile 2015 genel seçimleri için ittifak yönünde gizli bir toplantı yaptığına dair haberler yer almaktadır. Bu tarz haberlerin doğru olmadığını ve ciddiyetten uzak olduğunu kamuoyuna önemle duyuruyoruz." şeklindeki ifadelerle haberi tekzip etti.

Hatırlanacağı üzere Yerel seçim öncesi de benzer bir iddia ortaya atılmış, kısa süre sonra bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. (Hürseda Haber)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir