• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
İbrahim Camii Ezana Hasret Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist katil israil,Filistin`dek El Halil kentinde yer alan İbrahim Camii`nde uyguladığı "ezan kısıtlaması" Ağustos ayında da devam etti. El-Halil Vakıflar Dairesi Müdürü Teysir Ebu Senine, yaptığı açıklamada, Ağustos ayında siyonist katil israil`in, brahim Camii`nde, "Yahudi yerleşimcileri rahatsız ettiği" gerekçesiyle 58 defa ezan okunmasını yasakladığını belirtti.

Ebu Senine ayrıca İsrail`in bu uygulamasını, "semavi dinlere ve ibadet özgürlüğüne yönelik saldırı" olarak nitelendirdi. siyonist katil israil makamları, Yahudi dini bayramları ya da Yahudi yerleşimcileri rahatsız ettiği gerekçeleriyle zaman zaman İbrahim Camii`nde ezan okunmasına izin vermiyor.

 

Filistin`de El-Halil kentinde yer alan ve içerisinde Hazreti İbrahim`in kabrinin de olduğu cami, 1994`te bir Yahudi yerleşimcinin, sabah namazı kılan cemaate yönelik silahlı saldırısı sonucu 30 kişinin hayatını kaybetmesi tarihe "El Halil Katliamı" olarak geçmişti.

Katliam sonrası siyonist katil israil işgal yönetimi, İbrahim Camii`nin büyük bölümünü Müslümanlara kapatarak Yahudilere tahsis etmişti.

Caminin bir bölümün havraya çevrilmesinin ardından Müslümanlar, siyonist katil israil`in "caminin tamamen sinagoga çevirerek Yahudileştirmeye çalıştığını" vurguluyor.

"YERLEŞİMCİ SORUNU"

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek siyonist katil israil yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs`e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerinin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, Filistinli yerli halk ile işgalciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.

siyonist katil israil, Batı Şeria`yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir