• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Barakada yaşayan yaşlı kadın yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Palu ilçe merkezine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde 2010 yılında meydana gelen depremde ağır hasar gören baraka evde tek başına yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki görme özürlü Tayyibe Ekinbiçer isimli kadın, yetkililerin kendisine sahip çıkmasını bekliyor.

“Kimsem olmadığı için bana sahip çıkılmıyor” diyen yaşlı kadın, “2010 yılında Palu’da meydana gelen depremde evim ağır hasar gördü. Özürlüyüm gözlerimin yüzde yetmişi görmüyor. Evde tek başıma kalıyorum. Depremin üzerinden 4 yıl geçti. Çocuklarım olmadığı için ağır hasar gören evimin evraklarını çıkaramadım. Önceki muhtar da bana sahip çıkmadı. Fondan (SYDF) gelip bakmışlar evde kimse kalmıyor diye not tutmuşlar. Allah’tan korksunlar komşularıma bile sorsalar benim burada kaldığımı herkes biliyor.”diyerek dert yandı.

Yıkık baraka evde tek başına kalmaktan korktuğunu dile getiren Ekinbiçer, “Deprem olduğunda korkuyorum. Ev her an üzerime yıkılacakmış gibi oluyor. Kaymakam beyin iyi biri olduğunu duydum, Allah rızası için gelip evimi kendisi görsün. Eğer gönlü el veriyorsa bir şey demeyeceğim. Bu halimle tek başıma kalıyorum. Benim kimsem yok. 3 ayda verilen özürlü maaşım ve hayırseverlerin yardımları ile geçiniyorum. Ağır hasarlı olan evimin yapılmasını istiyorum. Birçok kişiye ev yaptırıldı, bana da yaptırsınlar ya da yardım etsinler.” diyerek yardım istedi. (Ebubekir Alkan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir