• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
"Dünya barışı gittikçe zorlaşmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ahmet Bahçivan İş Merkezinde yapılan açıklamayı okuyan Mazlum Der Şanlıurfa Şube Başkanı Meral Dervişoğlu, insanlığın savaş ve haksız saldırılardan dolayı büyük açılar çektiği bu günkü dünyada barışın gittikçe zorlaştığını belirtti.

Barışı kurmanın vicdanlı ve adil zihinsel yapıya sahip toplumların mücadelesiyle mümkün olabileceğini belirten Dervişoğlu, “Bizler barışa önem vermekteyiz. Çünkü savaş ve çatışma ortamından çok çektik ve hala çekmekteyiz. Ülkemizde ve bölgemizde yarınlara daha güvenle bakabileceğimiz barışçıl bir ortamı henüz oluşturabilmiş değiliz” dedi.

Savaştaki olumsuzluklar nedeniyle çözüm sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, “Irak’ta ve Suriye’de savaş devam ediyor. Çözüm sürecine rağmen dağa çıkarılmış çocuklarının bırakılması için annelerin yaptığı eylemin devam ediyor olması bizleri üzmektedir. Batılı devletlerin Filistinli Müslümanlara ve farklı etnik gruplara yaptığı insanlık dışı uygulamalar devam etmektedir. Her şeye rağmen barışa dair umutlarımızı kaybetmeyeceğiz” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay/Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir