• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Filipinlerin başı tayfunlarla dertte: 55 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filipinler`i daha önce vuran Nesat tayfunun ardından ülkeyi etkisi altına alan Nalgae tayfununun neden olduğu seller ve kaya kaymaları sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı ve 2 kişi kayboldu. Ülkede birbiri ardına gelen iki tayfun sonucu ölenlerin sayısı ise 55`e çıktı.

Filipinler`deki devlet meteoroloji ajansı, saatteki ortalama hızı 130 kilometreyi bulan ve zaman zaman saatte 160 kilometreye varan hızla esen Naglae tayfununun, Güney Çin Denizi`nde 200 kilometrelik bir alanı etkisi altına aldığını duyurdu.

Filipinler`in Isabela kentinin kuzeydoğu kıyısını etkisi altına alan Nalgae tayfunu daha sonra ülkenin en büyük adası Luzon`un dağlık kuzeyi ile tarım ovalarının bulunduğu kesimini vurdu.

Tayfununun neden olduğu şiddetli fırtınanın Bontoc kentinin kuzey doğusunda dün kaya kaymasına neden olduğunu belirten yetkililer dağdan aşağı yuvarlanan kayaların bölgeden geçen bir kamyonetin üstüne düşmesi sonucu bir kişinin öldüğünü, 1 kişinin yaralandığını kaydetti.

Tarlac kentinin kuzeyindeki Camiling kasabasında meydana gelen seller sonucu küçük bir çocuk ile bir kişi sel sularına kapılarak öldü, iki kişiyse kayboldu.

Filipinler Sivil Savunma Bürosu şefi Benito Ramos, Nesat tayfunu nedeniyle zaten bölgede bulunan suların Nalgae tayfunun getirdiği yağmur sularıyla birleşmesi sonucu ülkenin kuzeyindeki dağlarda biriken suyun ülkenin iç kesimindeki Bulacan ve Pampanga kentlerine akabileceğini kaydetti.

Yetkililer, birbiri ardına gelen tayfunlar nedeniyle, Bulacan kentinin, seller altında kalan Calumpit kasabasındaki 4 köyde yüzlerce kişinin 4 günden beri evlerinin çatılarının üstünde umutsuzca kurtarılmayı beklediklerini bildirdi.

Kurtarma görevlilerinin sokakların çok dar olması nedeniyle şişme botlarla felaketzedelere ulaşamadıklarını anlatan yetkililer bu nedenle evlerinin çatılarında mahsur kalmış durumdaki bu kişilere bugün helikopterler yardımıyla havadan su ve paketlenmiş yiyecek atıldığını belirtti.

Yetkililer, Filipinler`i etkisi altına aldıktan sonra önceki gün Vietnam`ın kuzeyine yönelen Nesat tayfunu sonucu ülkede 52 kişinin öldüğünü, 91 milyon dolarlık ekonomik zarara neden olduğunu kaydetti.

Filipinler`den ayrıldıktan sonra hızı azalarak tropik fırtına düzeyine inen Nesat tayfunu, gidiş yolu üzerindeki Vietnam`ın kuzey kesiminde 20 bin kişinin tahliye edilmesine neden olmuştu.


AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir