• DOLAR 32.326
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2308.095
  • ...
Gazze`den Geriye Kalanlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil’in 7 Temmuz’dan itibaren Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar, 17 Temmuz’da başlatılan kara saldırısı ile genişletildi.

Gazze’nin Şecaiyye Mahallesi, israil’in şiddetli bombardımanı altında kaldı. Şecaiyye’nin neredeyse tamamen yok olduğu bu saldırılarda, pek çok kişi öldü ve yüzlerce insan yaralandı.

Filistinli medya kuruluşu Mediatown tarafından havadan çekilen görüntüler Şecaiyye`deki bu yıkımı gözler önüne seriyor.
israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarında yaklaşık 2 bin 150 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin çok büyük kısmını siviller oluşturuyor. israil ise 6`sı sivil 71 kayıp verdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Kızılhaç`ın yaptırdığı araştırmaya göre, Gazze`den yıkılan 17 bin evin inşası 20 yıl sürecek.

Savaştan tarım arazileri de büyük oranda zarar gördü

Açıklama yapan Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Ziraat Bakanı Şevki el-İse, 495 milyon doları aşkın zararın tarım sektörünün yaşadığı maddi kayıp olduğunu, hayvancılık ve balıkçılığın uğradığı zararın bu rakama dahil edilmediğini söyledi.

Belirlenen rakamın nihai olmadığını, hala aldığı zararı tespit edilememiş araziler bulunduğunu ifade eden İse, tarım sektöründe yaşanan zararın bir ya da iki hafta sonra kesinleşeceğini kaydetti.

Gazze Şeridi`nde yer alan tarım arazilerinin yüzde 70`den fazlasının bombalandığını belirten İse, Gazze`nin yeniden inşası için gelecek ay Kahire ve Oslo`da yapılması planlanan toplantılardatarım sektörünün öncelenmesini talep etti.

Gazze`de, Ziraat Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre, tarım hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinde 780 milyon dolar maddi kayıp yaşandığı belirtilmişti.

israil, 7 Temmuz`da başlattığı ve 51 gün süren Gazze saldırılarına, Mısır`ın arabuluculuğunda Kahire`de yürütülen ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla ateşkese varılması neticesinde, 26 Ağustos`ta son vermişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir