• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Ali Adiyaman`ın Özgürlüğüne Kavuşmasını Bekliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - PKK tarafından kaçırılan İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman için bir bildiri yayımlayan Ceylanpınar’daki gazeteciler, yaşanılan olayın basın özgürlüğüne yönelik çirkin bir eylem olduğunu ifade ettiler.

27 Ağustos günü İLKHA muhabiri Ali Adiyaman’ın kaçırılma olayının hatırlatıldığı açıklamada, “Bu olay, Ali Adiyaman’ın şahsında; İnsan temel hak ve özgürlüklerine, basın özgürlüğüne ve tüm Türkiye’nin barış ve özgürlük yürüyüşüne yönelik çirkin bir eylemdir. Her ne şekilde olursa olsun bir basın mensubunun fikir ve düşüncelerinden dolayı kaçırılması, susturulması, vb olaylara maruz kalması kabul edilemez bir durumdur. Bu olayı şiddetli kınıyor ve basın emekçisi Ali Adiyaman’ın bir an evvel sağ salim özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz.” denildi.

Toplumun tüm kesimlerinin kendi fikirlerini ifade etme ve yayma, fikir ve ideolojileri çerçevesinde örgütlenme haklarına sahip olduğunun belirtildiği açıklamada, “Hiçbir yapı yahut kurumun kendisi gibi düşünmeyene hakaret etme, baskı kurma ve saldırma gibi bir hakkı olamaz. Bu farklılıkların kendi varlıklarını inşa etme ve düşüncelerini yayma hakkı bakidir. Herkes kendisine aykırı görünen tüm yapıların varlığına tahammül gösterebilmelidir. Bu bağlamda; basın yayın yoluyla hedef gösterme ve saldırma, insan alıkoyma, can ve mala zarar verebilecek fiziki saldırı gibi eylemlerin bir yöntem olarak kullanılmasından vazgeçilmesi gerekliliğine inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Yayımlanan basın bildirisine; Al Jazeera Türk muhabiri Abdurrahim Aydın, Ceylanpınar Gazetesi muhabiri Bilal Tepedelen, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Cumali Pekmezci, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Şafak Sağ, İhlas Haber Ajansı muhabiri Uğur Kuş ve İlke Haber Ajansı muhabiri Mustafa Kaynak katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir