• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Annelerin Eylemi Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukları çeşitli tarihlerde PKK tarafından kaçırılan ailelerin oturma eylemi Şeyh Sait Meydan’ında devam ediyor.

Aileler, kaçırılan çocukların lise ve üniversite öğrencisi olduklarını ve eğitimleri yarım bırakılarak kaçırıldıklarını dile getirdi. Aileler, çocuklarının yeni eğitim öğretim yılı başlamadan bırakılmalarını için talepte bulundu.


Burak Ölmez’in annesi Gülsen Ölmez, oğlunun üniversite 2. sınıf öğrencisi olduğunu ve yarım kalan eğitimi için dönmesi gerektiğini söyledi. Anne Ölmez, "Üniversite 3. sınıfa gidecekti. Umarım bırakılır çocuklarımız. Çocuklarımızın bir senesi kayboldu.

Bu yıl eğitim öğretimlerine kaldıkları yerden devam etsinler. Çadırda oturmamız çocuklarımızın dönmesi için bir taleptir. Herhangi bir gelişme olmazsa Ankara’ya tekrar gidip Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz. Ankara dönüşünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturmaya devam edeceğiz" dedi.

O.B.’nin ablası F.B. ise, kardeşinin Sivas Üniversitesi gazetecilik bölümü 2. sınıf öğrenci olduğunu dile getirdi. Abla F.B., "Kardeşim şimdi bizim haberimizi yapmak için gelen gazetecilerin meslektaşıydı. Okul okumasına engel oldular.

İstikbalini elinden aldılar. Okullar tekrardan açılmakta. Bizler buradaki aileler olarak kendi çocuklarımızı istemekteyiz. Eğitim ve istikballerine dönmeleri için geri gelmeleri lazımdır” diye konuştu.
Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir