• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Trafik polisinin çifte standart uyguladığı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’da 30 Ağustos töreni nedeniyle araç trafiğine kapatılan eski Devlet Hastanesi kavşağında görev yapan trafik polisinin vatandaşları mağdur ederek araç geçişlerini keyfi bir şekilde yaptığı iddia edildi.

Olay sabah saat 09.15 sıralarında eski Van Devlet hastanesi kavşağında meydana geldi. Trafik polisinin kendisine çifte standart uyguladığını söyleyen Van Medya Mensupları Derneği (VANMED) Başkanı Abdulvahap Akkay, Trafik Polisinin kendisinin geçmesine izin vermediğini fakat hemen ardından gelen başka bir aracı durdurmaksızın geçmesine izin verdiğini iddia etti.

Yaşanılanlar ile ilgili İlke Haber Ajansı Muhabirine konuşan VANMED Başkanı Abdulvahap Akkay, “Sabah saat 9 sıralarında işyerime gidiyordum. Beşyol mevkisine giden bütün yolların kapalı olması hasebiyle eski Van Devlet Hastanesi kavşağına geldim. Kavşaktaki trafik polisinden geçiş için izin istedim, bana buranın trafiğe kapalı olduğunu söyledi. Ben de işyerime giden yolun burası olduğunu söyleyerek izin istedim, fakat geçmeme müsaade etmedi. Ben de aracımı yolun kenarına park etmek zorunda kaldım ve işyerime yürüyerek giderken aynı istikametten giden Mercedes marka lüks bir otomobil geçtiğinde trafik polisinin kılını dahi kıpırdatmadığını gördüm. Bunun üzerine dönüp trafik polisine niçin böyle bir çifte standart uyguladığını sordum. Bana o araç otoparka doğru gidiyordu deyince bende kendisine aracı durdurmadan nasıl otoparka gideceğini biliyorsun, hani burası araç trafiğine kapalıydı? Eğer kapalı ise neden herkese kapalı değil, eğer kapanacaksa herkese kapalı olması gerektiğini söyleyince bana, ‘bende seni buradan geçirirsem namerdim’ diyerek görevini kötüye kullanarak terbiyesizlik yaptı. Sonrasında kendisinden şikâyetçi olacağımı ve bu durumu basına vereceğimi belirtip kendisine ismini sordum, o da bir kâğıda  (sicil numarası ile adını) yazdı.” dedi.

Trafik polisinin ismini ve emniyette kayıtlı olduğu görev numarasını bir kâğıda yazdıktan sonra haddini aşan sözler söylemeye devam ettiğini iddia eden Akkay, “isminin ve görev numarasının yazılı olduğu kâğıdı bana uzattıktan sonra, ‘al bakalım ne yapacaksın, senin gibilerini çok gördük’ diyerek ayrıca bir terbiyesizlik daha yaptı. Yetkililerden olayla ilgili açıklama yapmasını istiyorum. Vatandaşlara hizmet edecek emniyet mensuplarının terbiye ve saygı çerçevesi içinde vatandaşlara davranmasını talep ediyorum. Mobese görüntüleri de mevcuttur. Emniyet amirleri görüntüleri alıp inceleyebilirler. Ayrıca olay ile ilgili trafik polisinden şikâyetçi olacağım ve gerekirse avukatlarım aracılığıyla dava açacağım.” ifadelerini kullandı.  (Cihad Coşar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir