• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
Özgür Der: `Gazeteci Adiyaman serbest bırakılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlke Haber Ajansı muhabiri gazeteci Ali Adıyaman`ın PKK tarafından kaçırılması nedeniyle açıklama yapan Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer, PKK`nın baskı ve şiddet politikaları ile halkı hegemonya altına almaya çalışmasını kınayarak Adıyaman`ın serbest bırakılmasını istedi.

Adiyaman`ı kaçırılmasıyla Bölgede son dönemlerde artış gösteren adam kaçırma, hukuksuz alıkoyma, cezalandırma örneklerine bir yenisinin eklendiğini ifade eden Üzer, daha önce yaşanan sayısız hadisede olduğu gibi bu olay karşısında da sorumluluk makamında bulunanlardan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadığına dikkat çekti.

Adeta yaşanan her türlü hukuksuzluk ve zorbalığın “aman Çözüm Süreci zarar görmesin” mantığıyla görmezlikten ve duymazlıktan gelindiğini belirten Üzer, "Vatandaşının her türlü hak ve hukukunu korumakla görevli olan devletin, zorbalıklar karşısında umursamaz tavırlar sergilemesi kabul edilemez. Sayın Beşir Atalay başkanlığında çözüm sürecini yürüten hükümet kadrolarının gazeteci Ali Adıyaman’ın kaçırılması örneğinde olduğu gibi PKK tarafından “Demokratik Özerklik” adına estirilen Stalinist terör hakkında ne düşündüklerini merak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bütün bir toplumu baskı ile kontrol altında tutmaya çalışan PKK`nin, muhalif olarak gördüğü her türlü yapı ve çabayı tehdit, şantaj, baskı ve şiddet politikalarıyla ezmeye çalıştığını vurgulayan Üzer, Çözüm Sürecini yürüten sorumluluk makamındaki yetkililerin ise, olup bitenler karşısında aciz ve umursamaz bir tavır içinde göründüklerini söyledi.

Baskı ile kurulan hegemonya neticesinde bütün bir toplumun iradesinin teslim alınabileceğini düşünenlerin dün olduğu gibi bugün de yanıldıklarını belirten Üzer, son olarak, "PKK başta olmak üzere BDP, HDP ve DTK gibi legal uzantıları ise barış, adalet, özgürlük söylemleriyle zorbalık, baskı, şiddet, farklı olana tahammülsüzlük politikalarını birlikte yürütme kurnazlığından vazgeçmelidir. PKK, devlet ile yürüttüğü Çözüm Süreci politikasının olması gereken ruhuna da uyarak başta gazeteci Ali Adıyaman olmak üzere ellerindeki bütün insanları biran önce serbest bırakmalıdır." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir